Comisia de control al SRI va analiza afirmaţiile Anei-Maria Pătru legate de Siveco

Comisia pentru controlul SRI va discuta săptămâna viitoare despre scrisoarea adresată de fosta şefă de la Autoritatea Electorală Permanentă, Ana Maria Pătru, Comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 17:30
Comisia de control al SRI va analiza afirmaţiile Anei-Maria Pătru legate de Siveco

Președintele Comisiei SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat că, după ce va fi analizată scrisoarea, se va lua o decizie cu privire la eventuale audieri.

„Ca principiu, noi suntem atenți la tot ce se discută în spațiul public despre SRI, iar decizia de a audia sau a face o verificare pe un subiect sau altul o luăm în ședința de comisie. Vom discuta săptămâna viitoare — miercuri. Orice sesizare sau afirmație care privește SRI a fost și va fi verificată de comisie, dar decizia o luăm împreună. Am citit și eu ce a declarat doamna Pătru, afirmațiile privesc o posibilă colaborare a doamnei de la SIVECO, Socol, cu SRI și trimiterea la faptul că ar fi fost sprijinită în obținerea anumitor contracte. Vom discuta în cadrul comisiei cu siguranță și acest aspect și vom decide ce avem de făcut”, a spus Țuțuianu, la Palatul Parlamentului.

El a menționat că, în prezent, la comisie sunt 14-15 sesizări cu privire la SRI, care vor fi analizate.

Comisia parlamentară pentru controlul activității Serviciului Român de Informații ar trebui să verifice afirmațiile fostului președinte AEP Ana Maria Pătru referitoare la posibilele legături ale Irinei Socol, fosta șefa a firmei SIVECO, cu SRI, a declarat, marți, președintele PSD, Liviu Dragnea.