Comisia de etică: Laura Kovesi nu a plagiat

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a fost acuzată că a plagiat lucrarea de doctorat, informează România TV. Comisia de Etică a stabilit, vineri, că aceasta nu şi-a plagiat teza.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 13:42
Comisia de etică: Laura Kovesi nu a plagiat

Kovesi a fost audiată, vineri, la Comisia de Etică. Aceasta a răspuns acuzaţiilor venite asupra tezei sale de doctorat. Lucrarea „Combaterea crimei organizate” a obţinut-o anul trecut la Universitatea de Vest din Timişoara.

„Am luat pas cu pas acele pasaje şi la fiecare pasaj am pus probele în care rezultă că nu am plagiat. Nu am înaintat doar un punct de vedere, am înaintat o mapă foarte consistentă de lucrări, punctul de vedere are 32 de pagini, 42 de anexe care depăşesc 100 de pagini, în care am dovedit că acuzaţiile care mi s-au adus nu sunt reale. Membrii comisiei au studiat punctul de vedere şi au fost câteva întrebări legate de acest punct de vedere pe care l-am formulat. S-a încheiat un proces verbal”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul general Codruţa Kovesi a fost acuzată, în luna mai, de Grupul de Investigaţii Politice condus de Mugur Ciuvică de plagiat. Asociaţia a depus documente la Ministerul Justiţiei, la CSM, dar şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare.