Comisia de malpraxis a refuzat să analizeze cazul tinerei de 19 ani, nenorocită de ginecolog

Directorul Directiei de Sanatate Publica Iasi a convocat, miercuri, toti membrii comisiei de malpraxis din cadrul institutiei pentru a analiza cazul tinerei de 19 ani care a ajuns in pragul mortii, dupa ce i-a fost perforat un vas de sange in timpul unei interventii chirurgicale. Medicii care fac parte din comisie au refuzat sa inceapa cercetarile in acest caz, pe motiv ca nu au o reclamatie din partea familiei.

03 apr. 2014, 14:55
Comisia de malpraxis a refuzat să analizeze cazul tinerei de 19 ani, nenorocită de ginecolog

"Comisia de malpraxis nu are dreptul sa se autosesizeze. Conform regulamentului de organizare si functionare nu exista cadrul legal care sa ne permita sa analizam un caz de malpraxis, fara o reclamatie din partea familiei sau a pacientului. Din acest motiv nu am putut analiza cazul", a declarat unul dintre membrii comisiei de malpraxis din cadrul DSP Iasi, potrivit bzi.ro.

Miercuri, Monica Neamtu a fost operata a patra oara, de aceasta data la Spitalul Sfantul Spiridon. In urma unui examen Computer Tomograf, medicii au descoperit o complicatie abdominala, o colecta de sange in zona retroperitoniala. "Fara aceasta interventie se putea ajunge la deces. Prognosticul ramane in continuare rezervat", a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.

Citeşte şi: GEST EMOŢIONANT al tinerei operate de trei ori: Fata şi-a strâns mama de mână

Comisia de malpraxis nu are dreptul sa se autosesizeze. Conform regulamentului de organizare si functionare nu exista cadrul legal care sa ne permita sa analizam un caz de malpraxis, fara o reclamatie din partea familiei sau a pacientului. Din acest motiv nu am putut analiza cazul„, a declarat unul dintre membrii comisiei de malpraxis din cadrul DSP Iasi, potrivit bzi.ro.

Miercuri, Monica Neamtu a fost operata a patra oara, de aceasta data la Spitalul Sfantul Spiridon. In urma unui examen Computer Tomograf, medicii au descoperit o complicatie abdominala, o colecta de sange in zona retroperitoniala. „Fara aceasta interventie se putea ajunge la deces. Prognosticul ramane in continuare rezervat„, a declarat conf. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.

Citeşte şi: GEST EMOŢIONANT al tinerei operate de trei ori: Fata şi-a strâns mama de mână