Comisia de tăiat hârtii a luat prima măsură pentru reducerea birocraţiei

Guvernul a aprobat joi seară ordonanţa de urgenţă PD1A, care va reduce masiv numărul documentelor pe care instituţiile publice de orice fel le vor putea solicita contribuabililor.

01 apr. 2016, 16:14
Comisia de tăiat hârtii a luat prima măsură pentru reducerea birocraţiei

Actul normativ, inspirat de o propunere lansata recent are un singur articol: „Orice entitate publica din Romania, de la nivelul administratiei centrale sau locale, agentie sau orice alta institutie cu autoritate publica, nu va putea solicita contribuabililor – persoane fizice, juridice sau organizatii neguvernamentale – un document care a fost generat ori se afla deja in arhivele de orice fel ale oricarei alte entitati publice. Entitatea publica solicitanta are obligatia sa faca demersuri pentru a obtine direct, fara a solicita acest lucru contribuabililor, orice astfel de document„, transmite hotnews.ro.

Aprobarea ordonantei de urgenta este prima masura concreta pe care o propune asa-numita ”comisie de taiat hartii” a carei infiintare a fost recent anuntata de guvernul Ciolos. Potrivit estimarilor guvernamentale, din cauza numarul mare de documente, avize, formulare, buget de stat cheltuieste peste două miliarde pentru birocratie.

CITEŞTE ŞI: Cioloş anunţă prima victorie a platformei de „tăiat hârtii”: Ministrul Agriculturii a eliminat opt tipuri de documente