Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat de peste 40 de milioane de euro. Orban: "Se aprobă pe bandă rulantă"

Publicat: Joi, 03 Septembrie 2020 19:30 // Actualizat: Joi, 03 Septembrie 2020 19:30 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban a anunţat joi că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor de stat în valoare de 47 de milioane de euro. Premierul a precizat că eforturile Guvernului dau roade "şi putem spune că se aprobă pe bandă rulantă schemele de ajutor de stat".

"Pentru că tot avem în adoptare Ordonanţele de Urgenţă cu schemele de ajutor pentru crescătorii de păsări, pentru crescătorii de suine, Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de stat la solicitarea Guvernului României în valoare de 47 de milioane de euro. Iată că eforturile noastre dau roade şi putem spune că se aprobă pe bandă rulantă schemele de ajutor de stat, finanţările pentru proiecte extrem de importante şi în felul ăsta sunt convins că vom avea capacitatea să utilizăm banii europeni alocaţi României atât în acest exerciţiu financiar, cât şi în exerciţiul următor, cât şi banii din cadrul facilităţii de rezilienţă şi recuperare”, a declarat Ludovic Orban, conform News.ro.

Declaraţii de ultimă oră! Ludovic Orban a anunţat data alegerilor parlamentare. Când sunt aşteptaţi românii la urne

Premierul a mai anunţat că a fost aprobată tot de către Comisia Europeană o finanţare de aproape 600 de milioane de euro pentru IGSU.

"Tot astăzi Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru un alt proiect important de la Ministerul Afacerilor Interne, IGSU. Este vorba de o finanţare de 578 de milioane de euro pentru îmbunăţirea capacităţii de răspuns a României în caz de dezastre.O investiţie care va îmbunătăţi capacitatea de reacţia, atât cea terestră, cât şi cea aeriană şi maritimă a României, prin achiziţionarea de echipamente noi şi prin formarea personalului", a explicat Orban.

Orban dă asigurări că alte 2.800 de unităţi de învăţământ vor avea internet. "Am ajuns la un progres important"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Ludovic Orban premier
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H