Comisia Europeană aşteaptă explicaţii de la Ponta

Comisia Europeană a anunţat că aşteaptă lămuriri de la Victor Ponta, la Bruxelles, chiar în această săptămână. Abia după aceea, executivul european va putea face o analiză detaliată a situaţiei din România. Până atunci, Bruxelles-ul a subliniat că acordă o atenţie deosebită independenţei Curţii Constituţionale şi a sistemului judiciar în ansamblu.

RomaniaTV.net
10 iul. 2012, 18:12
Comisia Europeană aşteaptă explicaţii de la Ponta

„Suntem în continuare îngrijoraţi, aşa cum am spus deja, în legătură cu rapiditatea şi consecinţele deciziilor luate în ultimele săptămâni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hansen, referindu-se la situaţia politică din România.

Premierul Victor Ponta va pleca, miercuri, la Bruxelles, unde are deja programate întâlniri atât cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cât şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, informează Mediafax.

Discuţia cu preşedintele Parlamentului European este prevăzută să aibă loc miercuri seara, iar întâlnirea cu preşedintele Consiliului European a fost deja programată pentru joi. Tot pentru joi este deja pregătită întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, conform informaţiilor de la Bruxelles.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, va face parte din delegaţia Guvernului României care va pleca miercuri la Bruxelles, urmând să aibă o întrevedere cu Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar responsabil pentru Justiţie, Drepturi fundamentale şi Cetăţenie. Potrivit Ministerului Justiţiei, întâlnirea cu Reding va avea loc miercuri, în aceeaşi zi fiind programată o întrevedere cu secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day.

Pe agenda întâlnirilor se va afla o informare referitoare la evoluţiile politice recente de pe scena politică românească, din perspectiva îndeplinirii obligaţiilor României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) stabilit în relaţia cu Comisia Europeană, mai spun reprezentanţii ministerului.