Comisia Europeană, avertisment pentru Ungaria: "Nu poate să existe o discriminare pe bază de naţionalitate între cetăţenii europeni"

Publicat: Marţi, 01 Septembrie 2020 14:59 // Actualizat: Marţi, 01 Septembrie 2020 15:00 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană a atenţionat marţi guvernul din Ungaria, care a închis din nou frontierele ţării din cauza pandemiei, însă nu şi pentru Cehia, Slovacia şi Polonia, că nu poate să existe discriminare bazată pe naţionalitate şi a făcut apel la importanţa 'integrităţii Spaţiului Schengen', relatează AFP, citat de Agerpres.ro.

Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, a anunţat pe Twitter că a trimis o scrisoare în acest sens guvernului lui Viktor Orban.

Ungaria prevede excepţii de la interdicţia de acces pe teritoriul său în special pentru cetăţenii din celelalte state din Grupul de la Visegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia), care pot furniza un test negativ de COVID-19 de mai puţin de cinci zile. (Citeşte AICI mai multe detalii)

"Astăzi, (comisarul european pentru Afaceri Interne) Ylva Johansson şi cu mine am trimis o scrisoare guvernului ungar în care reamintim importanţa (păstrării) integrităţii Spaţiului Schengen şi aplicării de măsuri la frontiere în mod nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii şi rezidenţii din UE.

Orice măsură care nu va respecta aceste principii fundamentale ale dreptului european va trebui, bineînţeles, retrasă imediat", a scris pe Twitter comisarul belgian.

"Nu este posibil să existe o discriminare pe bază de naţionalitate între cetăţenii europeni", a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei, Christian Wigand, în timpul conferinţei de presă zilnice.

În contextul restricţiilor de mişcare adoptate dispersat de către statele membre în încercarea de a limita răspândirea pandemiei, Comisia promite de asemenea o mai bună coordonare între cele 27 de ţări din UE şi o armonizare a criteriilor pentru definirea zonelor de risc.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană Didier Reynders pandemie coronavirus Ungaria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H