Comisia Europeană e împotriva mersului la biserică. Bruxelles-ul recomandă evitarea adunărilor pentru slujbele de Crăciun

Comisia Europeană cere „luarea în considerare a evitării ceremoniilor religioase cu adunări mari şi înlocuirea acestora cu iniţiative online, la televizor sau la radio”, potrivit unor surse de la Bruxelles.

01 dec. 2020, 14:24
Comisia Europeană e împotriva mersului la biserică. Bruxelles-ul recomandă evitarea adunărilor pentru slujbele de Crăciun

Proiectul insistă asupra distanţării sociale şi a folosirii măştilor de protecţie ca măsuri de reducere a infecţiilor. Printre altele, Comisia Europeană recomandă menţinerea interzicerii circulaţiei inclusiv pentru ultimele zile din an, reamintind principiul cheie de urmat: „prudenţă” şi „prudenţă”.

Nu adunărilor pentru liturghii de Crăciun” – este invitația cuprinsă în proiectul aflat pe masă la Comisia Europeană şi care va fi publicat miercuri, legat de măsurile anti-Covid pentru sărbători, scrie Corriere della Sera.

Pe scurt, trebuie evitate greşelile din vară, deoarece „riscul este un posibil al treilea val”, a reamintit şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „Ştiu că cei care au magazine, baruri, restaurante vor să se termine restricţiile, dar trebuie să învăţăm din greşelile făcute vara şi să evităm repetarea lor. O relaxare prea rapidă şi excesivă a măsurilor devine un risc în faţa unui al treilea val după Crăciun”.

Citeşte şi ÎPS Teodosie, apel către Guvern. „Credincioşii nu vor accepta alte restricţii de Crăciun. Închiderea Bisericii le aduce tristeţe. Tristeţea este început de boală”

Marţi, ministrul Sănătăţii din Italia, Roberto Speranza, şi ministrul Afacerilor Regionale, Francesco Boccia, vor discuta cu autorităţile locale pentru finalizarea noilor reglementări ce intră în vigoare din 4 decembrie.

Pe de altă parte, Consiliul permanent al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI) se reuneşte tot marţi într-o sesiune extraordinară pentru a discuta despre măsurile anti-pandemie, după cum scrie Corriere della Serra.

Liturghiile de Crăciun vor avea loc „cu respectarea deplină a regulilor”, a declarat monseniorul Mario Meini, preşedintele CEI, care a adăugat „Dacă liturgiile şi întrunirile sunt supuse unei prudenţe deosebite, acest lucru nu ar trebui să ne descurajeze. În ultimele luni a devenit clar cum este posibil să sărbătorim în condiţii de siguranţă, în deplină conformitate cu regulile. Suntem siguri că va fi aşa şi de Crăciun şi va continua să fie un bun semn de solidaritate cu toată lumea”.


loading...