Comisia Europeană face presiuni. Ursula von der Leyen pune piciorul în prag: „Trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”

Comisia Europeană face presiuni asupra statelor membre UE să accelereze campania de vaccinare, în contextul pericolului iminent a tulpinii indiene de Sars-Cov-2.

24 iun. 2021, 23:03
Comisia Europeană face presiuni. Ursula von der Leyen pune piciorul în prag: „Trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”

Comisia Europeană a cerut joi, prin intermediul Ursulei von der Leyen, accelerarea campaniei de vaccinare în Uniunea Europeană, în contextul în care tulpina Delta de Sars-Cov-2 a fost depistată în mai multe țări membre.

„Le-am prezentat liderilor politici situaţia furnizării vaccinurilor şi a vaccinării, precum şi estimările până la sfârşitul acestui an. Am înregistrat progrese constante. Am depăşit ţintele de furnizare a dozelor în al doilea trimestru. Dar trebuie să accelerăm în continuare vaccinarea”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Von der Leyen a prezentat informații conform cărora până pe data de 27 iunie, în statele Uniunii Europene vor fi furnizate în total 424 de milioane de doze de vaccinuri împotriva Covid-19 şi vor fi administrate 346 de milioane de doze.

Până la sfârșitul acestei săptămâni, 220 de milioane de persoane, adică 60% din populaţia adultă a Uniunii Europene, vor avea făcută cel puțin o doză de vaccin.

Potrivit ultimelor estomări, Uniunea Europeană ar urma să mai primească 497 de milioane de doze de vaccin în trimestrul al treilea şi 399 de milioane de doze în ultimul trimestru al anului.

Gestionarea pandemiei de sars-Cov-2 reprezintă una dintre preocupările principale ale reuniunii Consiliului European aflată în curs la Bruxelles, notează Digi 24. 

Comisia Europeană face presiuni.  Copiii cei mai predispuși riscului de infectare cu tulpina Delta

Anthony Fauci a subliniat că, totuşi, copiii nu sunt neapărat mai sensibili la tulpina Delta. Cu toate acestea, îngrijorarea este că oricine nu este vaccinat, inclusiv copiii, este mai predispus să se infecteze cu noua tulpină, deoarece este mult mai contagioasă. Oficialii din domeniul sănătății din SUA au anunțat marți că unul din cinci cazuri de COVID-19 din țară reprezintă infectări cu varianta Delta. De altfel, în ultimele două săptămâni tulpina Delta și-a dublat prezența în SUA, iar în prezent reprezintă 20% din cazurile totale de infectare cu coronavirus.

„Acest virus este mult mai transmisibil, prin urmare, sunt mai multe șanse ca cei mici să se infecteze cu această tulpină decât ar fi în cazul variantei Alfa”, a spus Fauci, citat de ABC.