Comisia Europeană îşi intensifică eforturile de sprijinire a României pentru aderarea la Schengen. Ursula von der Leyen: „Voi lucra neobosit pentru a găsi o soluţie cât mai curând posibil”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită astăzi la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă. Von der Leyen s-a adresat poporului român şi a transmis întreaga susţinere a Comisiei Europene pentru aderarea României la Schengen.

17 dec. 2022, 11:44
Comisia Europeană îşi intensifică eforturile de sprijinire a României pentru aderarea la Schengen. Ursula von der Leyen: „Voi lucra neobosit pentru a găsi o soluţie cât mai curând posibil”

După ce a fost umilită de Austria și Olanda, țara noastră primește noi garanții din partea birocraților de la Bruxelles și Strasbourg, în frunte cu Ursula von der Leyen și Charles Michel.

Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit, sâmbătă, Ursulei von der Leyen pentru ajutorul acordat în chestiune a aderării la spaţiul Schengen, chiar dacă ”n-am ajuns încă la linia de sosire”.

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene a transmis că va lucra neobosit pentru a găsi o soluţie anul viitor, conform news.ro

Citiți și: Ursula von der Leyen şi Viktor Orban, întâlnire crucială cu Klaus Iohannis pentru semnarea acordului referitor la independenţa energetică a României

”Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră şi echipei dumneavoastră pentru tot sprijinul, şi a fost foarte mult, în ceea ce priveşte chestiunea Schengen. Din păcate, n-am ajuns încă la linia de sosire, dar sunt destul de optimist că vom avansa cu o viteză decentă şi ne bazăm cu toţii pe dumneavoastră şi pe Comisie în această privinţă”, a declarat Klaus Iohannis, în întâîlnirea cu Ursula von der Leyen şi premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a postat un mesaj pe Twitter în care îşi reafirmă sprijinul pentru România.

Von der Leyen s-a adresat poporului român şi a transmis întreaga susţinere a Comisiei Europene pentru aderarea României la Schengen.

Ea a vorbit despre ”rezultatele uimitoare” pe care România le-a făcut în această direcţie.

”Voi lucra neobosit (…) pentru a găsit o soluţie cât mai curând posibil”, a transmis preşedintele Comisiei Europene.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, într-un mesaj pe Twitter, pentru suportul continuu pe care preşedintele Comisiei Europene l-a arătat României în acest demers.

„Vom continua să lucrăm cu Comisia Europeană şi cu statele membre pentru a ne atinge obiectivul cât mai curând posibil”, a transmis premierul.

Preşedinta CE va fi prezentă la semnarea Acordului între guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, Ungaria şi România privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

Citiți și: Ursula von der Leyen a lansat noi promisiuni României, cu privire la Spațiul Schengen: „Vom lucra neobosit”. Noul termen al oficialului de la Bruxelles