Ursula von der Leyen a lansat noi promisiuni României, cu privire la Spațiul Schengen: „Vom lucra neobosit”. Noul termen al oficialului de la Bruxelles

După ce a fost umilită de Austria și Olanda, țara noastră primește noi garanții din partea birocraților de la Bruxelles și Strasbourg, în frunte cu Ursula von der Leyen și Charles Michel. 

16 dec. 2022, 11:43
Ursula von der Leyen a lansat noi promisiuni României, cu privire la Spațiul Schengen: „Vom lucra neobosit”. Noul termen al oficialului de la Bruxelles

Oficialii de la UE au urat „Bun venit!” Croației în Schengen și au încercat să transmită speranțe României și Bulgariei.

Ursula von der Leyen a vorbit din nou despre „susținerea” României, la fel cum a declarat și înainte ca Austria și Olanda să se opună aderării țării noastre.

„României și Bulgariei vreau să le spun – vă susținem complet referitor la aderarea la Schengen.

Vom continua să lucrăm neobosit pentru a vă asigura aderarea la spațiul Schengen cât mai devreme posibil anul viitor”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Charles Michel și-a exprimat și el „optimismul” cu privire la aderarea României.

„Astăzi urăm bun venit Croației în spațiul Schengen, de la 1 ianuarie 2023. De asemenea, am avut o dezbatere politică legată de aderarea la Spațiul Schengen a Bulgariei și României și vreau să vă spun că sunt optimist referitor la faptul că o decizie privind Bulgaria și România poate fi luată în 2023″, a declarat Charles Michel.

 

Noi promisiuni de la Ursula von der Leyen și Charles Michel, pentru România, umilită de Austria și Olanda, pe tema „Schengen”

 

Preşedintele Consiliului European a confirmat că următoarea dată când liderii UE se vor reuni, într-un summit extraordinar ce va fi convocat pentru 9 şi 10 februarie, se va discuta despre subiectul delicat al migraţiei, o temă asupra căreia Austria a insistat şi pentru care a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

„Migraţia nu a fost subiectul principal astăzi, dar ştim cu toţii că ne confruntăm cu un număr tot mai mare de persoane atât pe ruta mediteraneană, cât şi pe ruta balcanică”, a declarat Charles Michel la încheierea Consiliului European.

„Astăzi a fost ocazia de a deschide din nou dezbaterea pe acest subiect provocator şi vom avea o discuţie aprofundată în februarie”, a mai anunţat Charles Michel.

Între timp, Olanda pare să se țină în continuare tare. Premierul Mark Rutte a declarat că cel puțin în cazul Bulgariei, nu constată progrese care să determine olandezii să-și modifice votul.