Comisia Europeană recomandă transferul solicitanţilor de azil înapoi, în Grecia

Comisia Europeană recomandă reluarea transferului solicitanţilor de azil înapoi în Grecia, începând cu luna martie 2017, la cinci ani după suspendarea acestei acţiuni din cauza condiţiilor precare din Grecia, notează AFP pe pagina electronică.

08 dec. 2016, 20:21
Comisia Europeană recomandă transferul solicitanţilor de azil înapoi, în Grecia

„Recomandăm reluarea treptată a transferurilor (conform Tratatului) Dublin a solicitanţilor de azil începând de anul viitor”, a declarat Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţie, consilierii oficialului european adăugând că data de reluare a transferurilor urmând să fie 15 martie 2015.

„Grecia a făcut progrese semnificative în condiţii foarte presante, foarte dificile, să pună în funcţiune un sistem de azil complet operaţional în ultimele luni şi vreau să felicit Grecia”, a declarat Avramopoulos.

Citeşte şi Zeci de migranţi descoperiţi în Vama Vărşand în timp ce încercau să iasă din România ascunşi într-o cisternă

Persoanele care au părăsit deja Grecia nu vor putea fi trimise înapoi, pentru că sistemul de transfer se va aplica doar celor care emigrează în alte state după data de 15 martie.
Grecia trebui să garanteze că fiecare persoană primită va fi tratată corect. Avramopoulos a adăugat că „în practică, doar un număr mic de persoane” ar putea să fie transferate înapoi în Grecia în viitorul apropiat.