Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia din România, subliniază comisarul european pentru justiţie

Publicat: Vineri, 26 Ianuarie 2018 12:03 // Actualizat: Vineri, 26 Ianuarie 2018 12:03 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia din România, unde cetăţenii protestează împotriva recentei reforme judiciare şi a corupţiei, a declarat vineri la Sofia comisarul european pentru justiţie, Vera Jourova, înainte de o reuniune informală a miniştrilor justiţiei şi de interne din Uniunea Europeană, transmite BTA, preluată de Agerpres.

Comisia Europeană doreşte reforme care să asigure justiţiei o mai mare independenţă, o funcţionare mai bună şi o mai mare încredere din partea opiniei publice, potrivit comisarului european.

Evoluţiile din România pot genera preocupare că lucrurile nu se îndreaptă în direcţia potrivită, a spus Vera Jourova, adăugând că executivul european recomandă dialog.

Comisarul european a mai declarat că în opinia Comisiei Europene sistemul judiciar al Bulgariei ar trebui să combată mai eficient corupţia şi crima organizată. Ea a menţionat că ideea ca statele membre ale UE să demonstreze că au o justiţie independentă pentru a putea beneficia de finanţări din bugetul UE după 2020 va continua să fie discutată în timpul preşedinţiei semestriale austriece a Uniunii, în a doua jumătate a acestui an.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H