Comisia juridică a Camerei a respins rediscutarea cazurilor Andon şi Pâslaru

Comisia juridică a Camerei a respins, miercuri, solicitarea formulată de PDL pentru rediscutarea la nivelul comisiei a cazurilor deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru în cazul cărora ANI a solicitat încetarea mandatelor.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 14:01
Comisia juridică a Camerei a respins rediscutarea cazurilor Andon şi Pâslaru

Solicitarea de introducere a acestui punct pe ordinea de zi a comisiei a fost formulată de deputatul PDL Dan Radu Zătreanu şi a fost respinsă cu 10 voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.

Unul dintre argumentele invocate de deputatul UNPR Eugen Nicolicea a fost că nu există suficiente clarificări din partea reprezentanţilor ANI în ceea ce priveşte sancţiunile invocate pentru starea de conflict de interese. Anterior, preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a anunţat că a solicitat prezenţa oficialilor ANI la şedinţa de miercuri, însă a primit răspunsul că nu ar fi oportună prezenţa la dezbaterile comisiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a scris Parlamentului, precum şi celor doi parlamentari care au decizii definitive de incompatibilitate, el manifestându-şi convingerea că lucrurile se vor rezolva şi arătând că Guvernul nu are puterea de a demite parlamentari.

Ponta a precizat că draftul Raportului CE pe MCV conţine răspunsurile Guvernului la cele 11 puncte, inclusiv la cel legat de parlamentarii care au decizii definitive de incompatibilitate.