Comisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Evazioniștii scapă dacă plătesc prejudiciul

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia pentru toţi inculpaţii care au săvârşit împreună o faptă de evaziune fiscală se dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de unul sau de către o parte dintre aceşti inculpaţi.

RomaniaTV.net
11 dec. 2018, 11:20
Comisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Evazioniștii scapă dacă plătesc prejudiciul

Potrivit unui amendament adoptat la acest proiect, „dispoziţiile articolului 10, alin. 1, se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre faptele prevăzute la art. 8 şi art. 9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia”.

Articolul 10 spune că în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală.