Comisia juridică a modificat legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. Evazioniștii scapă dacă plătesc prejudiciul

Publicat: Marţi, 11 Decembrie 2018 13:20 // Actualizat: Marţi, 11 Decembrie 2018 14:05 // Sursa: romaniatv.net

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport de adoptare unui proiect care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia pentru toţi inculpaţii care au săvârşit împreună o faptă de evaziune fiscală se dispune o singură dată renunţarea la urmărirea penală dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de unul sau de către o parte dintre aceşti inculpaţi.

Potrivit unui amendament adoptat la acest proiect, "dispoziţiile articolului 10, alin. 1, se aplică tuturor inculpaţilor care au săvârşit împreună una dintre faptele prevăzute la art. 8 şi art. 9, indiferent dacă plata prejudiciului a fost efectuată doar de către unul sau de către o parte dintre aceştia".

Articolul 10 spune că în cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă, în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, inculpatul va acoperi integral prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile, se va dispune, o singură dată, renunţarea la urmărirea penală. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Deputaţilor combaterea evaziunii fiscale Comisia Europeană
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H