Comisia Naţională de Prognoză: Suspendarea contribuţiilor la Pilonul II pensii, apărută din greşeală în proiect

Ion Ghizdeanu, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, a declarat luni că suspendarea contribuţiilor la Pilonul II Pensii a apărut din greşeală în proiectul apărut duminică seară.

RomaniaTV.net
21 mai 2018, 07:21
Comisia Naţională de Prognoză: Suspendarea contribuţiilor la Pilonul II pensii, apărută din greşeală în proiect

„Avem propuneri care să îmbunătățim mecanismul și discutăm, facem analize interne, sunt mai multe. Nu există suspendare. Acolo era un cuvânt, eroare materială, era vorba de opțiuni, de perioadă de opțiune cum să facă, ce perioadă, care să intre în calcul, să vedem. Dacă era proiectul finalizat, era și notă de fundamentare. E o eroare pe care ne-o asumăm că s-a trecut un proiect intern nefinalizat în notă”, a declarat Ion Ghizdeanu pentru HotNews.ro.

El a precizat că a demarat o anchetă internă pentru a vedea cine a transmis acea informație.

„La Comisia Națională de Strategie și Prognoză avem, printre altele, tot felul de proiecte să le facem, să vedem, să facem analize ex-post, ex-ante, propuneri legislative pentru program. Problema este o eroare pentru că astfel de analize interne nu erau la acel moment nici finalizate, nici discutate. Vreau să văd cine a trecut în acea transmitere de adresă și astfel de proiecte, că mai sunt două proiecte care erau în analiză și nu erau discutate”, a precizat oficialul CNSP.

Guvernul României vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat – Pilonul II – în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie.

Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

Este o propunere a Comisiei de Prognoza, nu s-a transpus într-o OUG. (..) Nu suntem de acord cu ea. Proiectul trebuie să ajungă la Ministerul Muncii. (…) Nu se va întâmpla„, a spus Lia Olguţa Vasilescu

Citeşte şi: Guvernul vrea să suspende temporar contribuţiile la Pilonul II de pensii – document. Ministrul Muncii: Nu suntem de acord