Comisia parlamentară SRI a solicitat informaţii privind scandalul infecţiilor intraspitaliceşti

Publicat: Luni, 09 Mai 2016 17:07 // Actualizat: Luni, 09 Mai 2016 17:07 // Sursa: romaniatv.net

Comisia parlamentară pentru exercitarea controlului asupra activității SRI a solicitat de la Serviciul Român de Informații date privind scandalul infecțiilor intraspitalicești, a declarat luni vicepreședintele comisiei Octavian Popa, deputat PNL.

"Comisia parlamentară SRI a solicitat un răspuns, ca urmare a unei solicitări făcute de un ONG, ActiveWatch, solicitare care conținea trei întrebări care erau adresate comisiei și pe care le-am retransmis Serviciului Român de Informații. Suplimentar, noi am solicitat niște informații legate de acest scandal al infecțiilor intraspitalicești, respectiv, am solicitat să ne spună de când aveau datele privind posibile nereguli care să faciliteze aceste infecții, când au informat prima dată beneficiarii, care sunt beneficiarii și câte informații au transmis fiecărui beneficiar și, de asemenea, dacă au primit un răspuns din partea acestor beneficiari", a afirmat Popa, potrivit Agerpres.

El a susținut că membrii comisiei pot să transmită răspunsul SRI instituțiilor statului pentru a verifica autenticitatea lui.

"Comisia nu poată să facă mai mult, dar poate să trimită mai departe anumitor instituții ale statului răspunsul SRI și să ceară verificarea autenticității acestui răspuns. (...). Eu cred că sunt unele instituții ale statului cum este DNA și procuratura care pot să verifice, și ei sunt singurii care pot, pentru că noi nu avem acces la documentele SRI, noi doar punem întrebări, facem audieri, dar nu avem acces la documente interne. După cum bine știți, aceste informări către beneficiari sunt înregistrate la SRI, noi acolo nu avem acces, dar DNA sau procuratura pot avea și pot verifica dacă aceste informări au existat, către cine, care a fost conținutul lor și ce au făcut sau nu au făcut beneficiarii care le-au primit", a adăugat Popa.

CITEŞTE ŞI Ponta, despre informările SRI privind infecţiile intraspitaliceşti: Poate nu s-au făcut la premier, ci în altă parte

Octavian Popa a menționat și că procurorii se pot și autosesiza în acest caz și pot solicita de la SRI informațiile respective și lista beneficiarilor, după care se poate deschide o anchetă.

"Noi vrem, având în vedere atribuțiile noastre strict de control al SRI, să verificăm în ce măsură SRI și-a făcut datoria, adică a înaintat această informație beneficiarilor. De asemenea, am pus o întrebare suplimentară, nu cred că putem face cunoscut conținutul răspunsurilor. (...) Dar, în baza acestei informații, vom face lumină asupra următoarei întrebări (...): Dacă SRI și-a făcut datoria sau nu. În rest, este treaba altor instituții", a mai susținut Popa.

La sfârșitul săptămânii trecute, ActiveWatch a solicitat Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații să verifice relația SRI cu compania Hexi Pharma.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
infectii spitale Octavian Popa scandal hexi pharma SRI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 17:27
...date privind scandalul infecțiilor intraspitalicești, a declarat luni vicepreședintele comisiei Octavian Popa, deputat PNL. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
09 mai 17:27
... Comisia parlamentară pentru exercitarea controlului asupra activității SRI a solicitat de la...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H