Comisia Tehnică de Etică: Ponta NU a plagiat. Vezi care sunt concluziile

Publicat: Luni, 16 Iulie 2012 21:40 // Actualizat: Luni, 16 Iulie 2012 23:23 // Sursa: RTV.net

O comisie a Consiliului Naţional de Etică a hotărât că teza de doctorat prezentată de Victor Ponta în 2003 nu este plagiată, informează România TV. Potrivit comisiei, teza de doctorat susţinută în 2003 de Victor Ponta respectă cerinţele academice din acea perioadă şi are un conţinut relevant pentru tema aleasă.

Foto: gov.ro

Comisia susţine că Victor Ponta nu a încălcat legea în vigoare în 2003 şi a avut un aport ştiinţific comparabil cu alte teze de doctorat susţinute în acea perioadă.

Documentul prin care se constată că lucrarea de doctorat nu este plagiată precizează la secţiunea de "Constatări şi concluzii"că:

"În urma analizelor efectuate s-a constatat că procedurile în urma cărora domnul Victor Ponta a obținut titlul de doctor în ştiinţe juridice au fost în acord cu legislaţia în vigoare în 2003 și nu se poate susține calificarea de plagiat. Raportul comisiei independente relevă următoarele: teza de doctorat elaborată de domnul Victor Ponta și susținută public în anul 2003 respectă cerințele academice din acea perioadă și este comparabilă din punct de vedere al acestor cerințe cu alte teze de doctorat susținute în acea perioadă.

Teza de doctorat are un titlu clar, dezvoltat corespunzător pe parcursul lucrării, tema tezei de doctorat este în domeniul de preocupărilor academice ale doctorandului și conducătorului de doctorat, teza de doctorat este clar structurată, are un plan de cercetare coerent, metodologia este în concordanță cu normele și practicile din domeniul științelor juridice la acea dată, cercetarea așa cum rezultă din referatele comisiilor de susținere prezintă elemente de noutate și cuprinde analize pertinente, bibliografia utilizată de autor este menționată la sfârșitul lucrării. Sunt unele deficienţe în ceea ce privește trimiterile bibliografice în interiorul capitolelor, însă nu se poate aprecia că doctorandul Victor Ponta și-ar fi însușit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu-i aparțineau și le-ar fi prezentat drept contribuții personale originale".

Premierul Victor Ponta a declarat la inceputul scandalului de plagiat că preşedintele Traian Băsescu este cel care a provocat acuzaţiile de plagiat la adresa sa.

"Singurul reproş este faptul că nu am pus în subsolul paginii autorul, ci la sfârşit, în bibliografie. Dacă aceasta este o greşeală, sunt gata să plătesc pentru ea", a declarat Victor Ponta

Victor Ponta a mai declarat cu câteva săptămâni în urmă că este pregătit să se supună verificărilor oricărei instituţii în ceea ce priveşte acuzaţiile de plagiat în cazul tezei de doctorat şi a afirmat că este jenant să se insinueze că l-a plagiat pe profesorul care i-a scris chiar prefaţa lucrării.

El a precizat că la revista Nature, în care au apărut afirmaţiile cu privire la plagiat, "dă interviuri" consilierul prezidenţial Daniel Funeriu. Întrebat dacă va apela la un punct de vedere al Academiei Române, Ponta a răspuns: "Eu totuşi nu sunt la nivel de Academie. Am scris şi eu o lucrare la care domnul Diaconu mi-a scris Prefaţa. Nu cred că este o surpriză pentru nimeni. Iar răspunsul meu este foarte clar: Mă duc pe 28 la Bruxelles".

Premierul a menţionat că orice instituţie ar dori să analizeze acuzaţiile, este "absolut deschis" din acest punct de vedere. "Faptul că teza mea, care se ocupă de Curtea Penală Internaţională, reprezintă o preocupare pentru revista Natura este un lucru care trebuie să recunoaşteţi că este cel puţin comic. Curtea Penală Internaţională a fost înfiinţată prin Tratatul de la Roma în 1998. Eu am făcut parte din comisia pregătitoare de la New York şi am început să scriu în 1999, deci la un an după. Dacă asta este o problemă de Natură, nu pot decât să spun că sper că nu am prejudiciat mediul ambiant şi natura foarte tare. (...) Acum ce să fac, răspund în faţa marii adunări naţionale", a conchis Ponta.

loading...
28 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 iul 10:24
...1:1 aici. Sursa: rtv.netwindow.fbAsyncInit =...
17 iul 15:46
Răspunde | Votează email 1 email
Sandra
Hai basistilor care ati acuzat degeaba! Iesiti in fata si cereti-va scuze in public, ca doar v-ati facut de ras.
17 iul 15:24
...şi natura foarte tare. (…) Acum ce să fac, răspund în faţa marii adunări naţionale”, a conchis Ponta. Sursa: RTV.net
...
17 iul 12:54
Răspunde | Votează email -1 email
nicolaec
Este o mizerie ceea ce se intampla. Pentru mine este evident ca se incearca o manipulare de proportii in musamalizarea acestui caz. Acel raport tehnic se refera la etapele care sunt necesare pana sa ajungi sa iti prezinti teza de doctorat. Oameni buni...faceti analiza textului!
Este plagiat ordinar!
17 iul 11:41
Răspunde | Votează email -1 email
Teama lui Ponta de Felix
E de domeniul evidentei, Ponta se teme mai tare de VOICULESCU decat de BAROSSO . Pentru liderii USL, demiterea presedintelui e miza viitorului lor politic, numaia sa vor acapara JUSTITIA! Crin Antonescu si-a anuntat deja retragerea din politica in caz de esec (desi din PNL au inceput deja nuantarile), iar Victor Ponta stie ca daca rateaza demiterea va avea soarta lui Mircea Geoana. Pt. Ponta si Crin dar si pt. stapanul lor Voiculescu, nu are importanta ca România ar putea rămâne fără drepturile de stat membru UE.( Die Welt ).Oricum,maica Rusia asteapta nerabdatoare sa ne stranga pana la sufocare la pieptul ei iubitor.
Deci, dragi romani, comportati-va inteligent pe 29 iulie, nu va lasati imbratisati de Rusia, haideti sa ramanem in Europa Mare! Pe 29 sa eliminam bolsevismul USL! Pucistii sa plece si sa lase Romania europrana in pace! JOS cu mafia, bolsevismul, baronii, proxenetii, penalii din USL!!!
17 iul 11:41
Răspunde | Votează email 0 email
Ponta si Crin saboteaza Romania!
Acesti doi mascarici Ponta si Crin, au crezut ca Romania poate fi manevrata ca pe vremea lu' tov Ilici si ca pot pune de Lovituri de stat- Puci, asa cum a facut Iliescu-criminalul, la vremea respectiva, cu mineriada!!!! Credeau ca instiga toata tara cu Haznaua antenista 3, la revolte populare, dar iata ca mai sunt si oameni destepti in tara asta.
Din nefericire avem si o parte a populatiei involuata sub efectul turmei bolsevice, dar vom avea grija sa-i luminam incet -incet. Manevrele bolsevice nu mai tin mai comunisti imputiti, suntem in UE si functionam dupa regulile lor nu dupa Moscova lui Iliescu, Ponta, Nastase-fularul, Hrebe, Dragnea, Sova, si toti banditii din USL declarati rusofili, dictatori gen Che Guevara!
Romania si romanii nu va apartin, mai tradatori de neam si de Europa moderna! Ajunge, la carcera cu voi, lasati justitia in pace! Basescu, trebuie sa revina la Cotroceni, sa echilibreze balanta, sa le dea intre coarnele rosii ciumatilor USL! Pe 29 vom scapa de ei, romanii s-au desteptat, s-au prins de Lovitura de catifea data Statului de Drept! Puciul si pucistii vor fi striviti pe 29 la referndum! Romani, fiti inteligenti pe 29 iulie!
17 iul 10:15
Răspunde | Votează email 6 email
moralistu
TEZA DE DOCTORAT A LUI PONTA ESTE PRCUM ,SINUCIDEREA LUI NASTASE, FIINS ASTUPATA ,PRECUM PISICA C---TU
17 iul 09:18
Răspunde | Votează email 2 email
margaretta
nu vreau sa mai aud de astfel de mitocani ...Demisia urgenta a prim-ministrului ...daca era un om cu coloana vertebrala isi dadea de mult demisia dar este o molusca la fel ca si ceilalti ministri
17 iul 09:12
Răspunde | Votează email 1 email
pufoshenie
In primul rand sa fim sinceri , cui ii este subordonata comisia tehnica de etica? sa nu uitam cine e la butoane< in al doilea rand nu inteleg de ce au desfiintat acel institut de cercetari...Pontache doar cu giumbuslucuri umbli...sa fi sigur ca voi vota NU la acest referendum...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H