Comisioane mai mari la GHIŞEELE băncii decât la BANCOMAT

La cele mai multe bănci comisionul pentru retragerea de bani de la ghişeu a crescut de la 0,5% la 1%. Astfel, BCR taxază cu minimum 15 lei o tranzacţie, în timp la BRD, Unicredit ori Raiffeisen comisionul mimim este de 5 lei. Cea mai costisitoare operaţie este însă scoaterea banilor de la bancomatul altei bănci. De exemplu, pentru 20 de lei retraşi, banca taxează cu minimum 5 lei.

22 oct. 2015, 07:08
Comisioane mai mari la GHIŞEELE băncii decât la BANCOMAT

Clienţii unei bănci au primit o veste bună în această toamnă: la retrageri de bani de la bancomate nu vor mai plăti comisioane. Câteva rânduri mai jos, însă, era și vestea proastă: aproape toate tranzacțiile făcute la ghișeu se scumpeau, iar în cele mai multe cazuri se dublau. De exemplu, la retragerea de numerar direct de la funcționarul băncii, comisionul a crescut de la 0,5% şi minim opt lei pe operațiune, la 1% sau minim 15 lei, scrie digi24.ro.

Bancherii spun că au costuri mai mari de acoperit pentru gestionarea banilor gheață. Ionuţ Stanimir, purtător de cuvânt al unei bănci comerciale, spune că „cel mai scump este să faci operaţiuni cash, la biroul băncii, pentru că acestea au întotdeauna un cost mare şi pentru clienţi, şi pentru bancă. Foarte rapid şi foarte ieftin este pe internet.”

Aproape toate marile bănci comerciale şi-au modificat comisioanele de retragere de bani în această toamnă. Pentru retragerile de numerar de la ghişeu, BCR taxează clienţii cu minimum 15 lei, iar Banca Transilvania are un comision de cinci lei.

Comisioanele standard aplicate de bănci

Retragere numerar la bancomat / Retragere numerar la ghișeu

BCR: 0 lei / 1%, min. 15 lei

BRD: 0,2%, min. 0,9 lei / 0,5%, min. 5 lei

Raiffeisen: 0,2%, min. 0,2 lei / 0,5%, min. 5 lei

Banca Transilvania: 0 lei / 0,4%, min. 3,5 lei

Unicredit: 1%, min. 5 lei / 0,5%, min. 5 lei