Comitetul olimpic brazilian, suspendat de CIO după scandalul de corupţie legat de Rio 2016

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat vineri că a suspendat provizoriu Comitetul olimpic brazilian, din cauza implicării fostului său președinte, Carlos Nuzman, într-o afacere de cumpărare de voturi cu scopul atribuirii Jocurilor Olimpice 2016 orașului Rio de Janeiro.

RomaniaTV.net
06 oct. 2017, 17:17
Comitetul olimpic brazilian, suspendat de CIO după scandalul de corupţie legat de Rio 2016

CIO l-a suspendat pe Carlos Nuzman din toate funcțiile și drepturile sale de membru de onoare și l-a exclus din comisia de coordonare a JO 2020 de la Tokio.

CIO a înghețat toate plățile către Comitetul olimpic brazilian.

CIO a indicat că sportivii brazilieni nu vor fi afectați și vor putea concura la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 la PyeongChang (Coreea de Sud).

După cum s-a anunțat joi, Carlos Nuzman a fost arestat sub suspiciunea de cumpărare de voturi pentru adjudecarea, de către orașul Rio de Janeiro, a statutului de gazdă a JO 2016. Nuzman a fost arestat la o lună după ce poliția i-a percheziționat biroul și casa, organele de anchetă susținând că există indicii serioase conform cărora Nuzman i-ar fi plătit pe unii membri ai CIO din state africane pentru a susține orașul Rio.

În luna septembrie, CIO anunța că a solicitat informații autorităților judiciare braziliene după deschiderea unei anchete privind suspiciunile de corupție în atribuirea Jocurilor Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro, precizând totodată că va acționa „dacă vor exista dovezi”.