Comitetul pentru situaţii de urgenţă, convocat de Oprea la Guvern după o discuţie cu Iohannis

Vicepremierul Gabriel Oprea a convocat joi, de la ora 15.00, la sediul Guvernului, o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în care se va discuta problema imigranţilor.

26 aug. 2015, 13:52
Comitetul pentru situaţii de urgenţă, convocat de Oprea la Guvern după o discuţie cu Iohannis

Potrivit unui comunciat al MAI, şedinţa are ca temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

Vicepremierul Gabriel Oprea i-a informat, miercuri, conform sursei citate, pe Preşedintele României şi pe premier despre convocarea acestei şedinţe a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, condus de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, sunt reprezentate următoarele Ministere și instituţii publice centrale: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Public, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Economiei, Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază, Secretariatul General al Guvernului, Cancelaria Primului-Ministru, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare, Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

CITEŞTE ŞI Vicepremierul Gabriel Oprea, ÎNTÂLNIRE-FULGER cu Klaus Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întalnit, miercuri, la Palatul Cotroceni, cu vicepremierul Gabriel Oprea. Discuţiile au durat aproximativ 15 minute.

CITEŞTE ŞI Imigranţii iau cu asalt UNGARIA. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene. 2.100 de efective suplimentate

Comisiile parlamentare de politică externă, de apărare şi Comisia Schengen vor discuta, în 8 septembrie, cu miniştrii de Externe şi Interne despre criza refugiaţilor, pentru a stabili un punct de vedere al Parlamentului, au anunţat, miercuri, preşedinţii comsiilor, Laszlo Borbely şi Petru Filip.

Preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, Laszlo Borbely (UDMR), a precizat, pentru Mediafax, că a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pe tema crizei refugiaţilor.

„Am avut o scurtă întâlnire cu ministrul de Externe şi am stabilit, împreună cu Comisiile de politică externă, de apărare şi Comisia Schengen să ne întâlnim pe 8 septembrie cu cei de la Ministerul de Externe şi cei de la Ministerul de interne pentru a discuta despre criza refugiaţilor. Ne îngrijorează că vedem ce este în Serbia, Ungaria şi sunt semnale că ar putea să intre şi în România. Trebuie stabilit ce atitudine are România”, a precizat preşedintele comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor Laszlo Borbely (UDMR).


loading...