Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe tema Codului Galben de vreme rea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost convocat pentru joi, la ora 16, după ce Agenţia Naţională de Meteorologie şi Hidrologie a emis pentru ziua de vineri un cod galben de ploi, vânt şi ninsori, informează România TV.

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 12:52
Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe tema Codului Galben de vreme rea

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte în sistem videoconferință, de la ora 16.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Şedinţa va fi  condusă de ministrul Radu Stroe şi are ca obiect stabilirea măsurilor necesare în contextul avertizării cod galben de vreme rea.

ANM a emis o informare meteo de ploi pentru toată ţara începând cu după-amiaza de joi până vineri dimineaţa, în timp ce în zilele de 22 şi 23 martie va intra în vigoare un cod galben de vânt, ninsori viscolite, frig şi ploi pe întregul teritoriu al României.

În intervalul 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 8, aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local, se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat 35-40 l/mp, în special în jumptatea de sud a teritoriului. La munte, iar spre finalul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50…60 km/h.