Compania Apple va despăgubi clienţii cu modele de telefoane mai vechi. Ce sume vor primi

Compania Apple a acceptat să plătească despăgubiri totale între 310 şi 500 de milioane de dolari persoanelor care au folosit modele mai vechi de telefoane.    

RomaniaTV.net
03 mart. 2020, 14:59
Compania Apple va despăgubi clienţii cu modele de telefoane mai vechi. Ce sume vor primi

În anul 2017, compania Apple a recunoscut faptul că a încetinit în mod intenționat funcționarea telefoanelor din generații mai vechi. Strategia a avut ca scop determinarea clienţilor să achiziţioneze aparate sau baterii noi. Compania americană va plăti aproximativ 25 de dolari pentru fiecare telefon aflat în această situaţie.

Citeşte şi: Personajele negative din filme nu folosesc telefoane marca Apple

Doar clienții din Statele Unite vor primi bani. Cu toate că suma este prea mare, compania evită prin această înţelegere procese în urma cărora ar fi putut condamnată la despăgubiri de miliarde de dolari.

Citeşte şi: Cum va arăta noua imagine iMac de la Apple! Acesta va fi dintr-o singură bucată de sticlă

Unii utilizatori s-au plâns de faptul că telefonul lor se închidea brusc și au acuzat compania că încetinește dispozitivele vechi pentru a-i convinge pe utilizatori să-și cumpere un model nou. Prin urmare, clienţii din SUA care au cumpărat Phone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus sau SE, înainte de 21 decembrie, 2017 vor primi despăgubiri.

Apple lansează patru modele noi de iPhone

La doar patru de luni de la lansarea ultimelor telefoane Apple din 2019, iubitorii brand-ului aşteaptă deja noua linie de smartphon-uri din 2020. Conform sitelui  LetsGoDigital , anul 2020 nu vine cu doar un telefon nou, ci cu patru noi modele de iPhone în luna septembrie.