Compania Coca- Cola, afectată de pandemia de coronavirus. O parte dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj

Compania Coca-Cola a anunțat vineri că își va înjumătăți numărul de unități de operare și le va oferi posibilitatea de încetare voluntară a contractelor de muncă pentru 4.000 de lucrători, informează Reuters.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 14:24
Compania Coca- Cola, afectată de pandemia de coronavirus. O parte dintre angajaţi vor fi trimişi în şomaj

Acest nou plan vizează și fabricile din SUA din cauza faptului că cel mai mare producător de băuturi din lume se confruntă cu neajunsurile economice din cauza crizei coronavirus.

Coca-Cola va avea 9 unități de operare care ar face parte din patru regiuni geografice distincte, alături de alte divizii de investiții globale și divizii de îmbuteliere. Modelul actual al companiei cuprinde 17 unități de afaceri.

Pachetele de separare voluntară care vor fi oferite angajaților îi vor viza și pe cei din Canada și Puerto Rico. De asemenea, compania va face disponibilizări, dar nu a oferit încă detalii cu privire la reducerea totală a forței de muncă planificate.

Cheltuielile de despăgubire pe care Coca-Cola e gata să le suporte pentru angajați sunt de la 350 la 550 milioane de dolari.

Cel mai mare producător de băuturi din lume a raportat luna trecută o scădere a vânzărilor de 28% în „cel mai dificil” trimestru al anului din cauza carantinării impuse pe perioada pandemiei de coronavirus când s-au închis restaurante, teatre și centre sportive.