Compania olandeză Philips concediază 6.000 de angajaţi până în 2025

Axată pe nişa de aparatură medicală, compania olandeză Philips anunţă că va desfiinţa 6.000 de locuri de muncă pentru a-şi restabili profitabilitatea, după ce a fost nevoită să retragă din uz mai multe dispozitive respiratorii, valoarea de piaţă diminuindu-i-se astfel cu aproape 70%.

30 ian. 2023, 12:21
Compania olandeză Philips concediază 6.000 de angajaţi până în 2025

Jumătate din reducerile de locuri de muncă anunţate de Philips vor fi efectuate în acest an, a precizat compania, iar restul până în 2025.

Noua reorganizare se adaugă unui plan anunţat în octombrie anul trecut de reducere a forţei de muncă cu 5%, adică 4.000 de locuri de muncă, în timp ce se confruntă cu consecinţele retragerii a milioane de ventilatoare folosite pentru tratarea apneei de somn, din cauza îngrijorărilor legate de faptul că spuma folosită în aparate ar putea deveni toxică.

Reducerea forţei de muncă ar trebui să ducă la o marjă de profit de zece la sută, măsurată prin profitul ajustat înainte de dobânzi, impozite şi amortizare (EBITA), până în 2025.

Philips, cu sediul la Amsterdam, a raportat, de asemenea, un EBITA ajustat pentru trimestrul al patrulea de 651 milioane de euro, faţă de 647 milioane de euro cu un an înainte.

Analiştii, într-un sondaj realizat de companie, prevăzuseră în medie că profitul de bază va scădea la 428 milioane de euro.

Citeşte şi: Angajări pe loc, se dau 6000 de lei „în mână”. Facultatea în CV aduce un bonus mai mare