Compania Uber a anunţat disponibilizarea a încă 3.000 de oameni, pierzând un sfert din forţa de muncă

Uber a anunţat un plan drastic de restrângere a activităţii, menit să reducă pierderile cauzate de blocajele induse de coronavirus, urmând să îşi reducă numărul angajaţilor cu încă 3.000, astfel încât reducerea totală din ultimele săptămâni totalizează un sfert din forţa de muncă, relatează BBC.

RomaniaTV.net
19 mai 2020, 11:31
Compania Uber a anunţat disponibilizarea a încă 3.000 de oameni, pierzând un sfert din forţa de muncă

De asemenea, compania închide peste 40 de birouri şi enunţă la o serie de unităţi, precum laboratorul său de inteligenţă artificială.

Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei a spus că deciziile sunt necesare „pentru a ne asigura viitorul”. „Trebuie să ne definim ca o companie care se susţine singură şi care nu se mai bazează pe noi capitaluri sau investitori pentru a continua să crească, să se extindă şi să inoveze.

Trebuie să luăm aceste decizii grele pentru a sta puternic pe propriile noastre picioare, pentru a ne asigura viitorul şi a ne continua misiunea”, a scris directorul executiv într-o scrisoare către personal.

Chiar înainte de pandemie, Uber înregistra pierderi uriaşe. Însă provocările s-au înmulţit pe măsură ce activitateas-a redus în timpul pandemiei.

Numărul de călătorii cu Uber a scăzut cu 80% luna trecută, în punctul culminant al blocajelor din SUA şi Canada. Deşi activitatea de livrare Uber Eats a crescut, aceasta tot înregistrează pierderi.

La începutul acestei luni, Uber a anunţat că va renunţa la 3.700 de angajaţi şi a avertizat despre eventuale reduceri suplimentare. Reducerile forţei de muncă nu includ şoferi, pe care Uber îi consideră contractori independenţi.

Birourile afectate includ hub-uri din San Francisco şi din Singapore, care vor începe să se închidă în cursul anului viitor.

Uber a spus că va reorganiza personalul rămas şi îşi va reduce cheltuielile în zonele care nu fac parte din activităţile sale principale de transport personal sau de livrare a alimentelor.

Combinate, acţiunile ar trebui să reducă cheltuielile cu 1 miliard de dolari, a spus compania.