Compania unui patron din fotbal a realizat şi va testa vaccinul împotriva covid-19. Când va ajunge pe piaţă

CureVac, compania deținută de patronul lui Hoffenheim, Dietmar Hopp, a făcut marele anunț: vaccinul pentru coronavirus ar fi gata spre finalul anului 2020.

01 apr. 2020, 18:28
Compania unui patron din fotbal a realizat şi va testa vaccinul împotriva covid-19. Când va ajunge pe piaţă

Germania are înregistrate oficial peste 76.000 de cazuri în Germania, astfel că omul de afaceri vrea să grăbească finalizarea vaccinului. Friedrich von Bohlen, unul dintre partenerii lui Dietmar Hopp de la compania CureVac, a anunțat că testele vor începe în luna iunie, urmând ca la finalul anului medicamentul să fie gata pentru a trata persoanele infectate cu Covid-19.

Medicul Alexandru Rafila, despre primul vaccin pentru coronavirus testat în România: „Să vedem dacă eficient”

„Siguranța și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp”, a spus Friedrich von Bohlen.

Dietmar Hopp, proprietarul CureVac, este patronul insultat de ultrașii marilor cluburi germane: „Ești un fiu de târfă”. Pe 29 februarie, la un meci de Bundesliga, ultrașii lui Bayern au afișat un mesaj lung și urât în colțul peluzei stadionului din Hoffenheim (Sinsheim).

Adrian Streinu Cercel: Primul vaccin pentru coronavirus va fi adus spre testare în România

Donald Trump a oferit un miliard de dolari companiei nemțești CureVac, pentru a produce vaccinul exclusiv pentru SUA, dar propunerea a fost refuzată de Dietmar Hopp.