Companiile aeriene au ajuns să ofere recompense de până la 10.000 de dolari celor care renunţă de bună voie la zboruri

În timp ce pasagerii unei curse către Michigan, SUA, stăteau la coadă aşteptând îmbarcarea, având în vedere că fuseseră vândute mai multe bilete decât locuri disponibile, compania care opera zborul a oferit câte 10.000 de dolari pentru opt persoane dispuse să renunţe la bilet.

01 iul. 2022, 22:53
Companiile aeriene au ajuns să ofere recompense de până la 10.000 de dolari celor care renunţă de bună voie la zboruri

Ultima perioadă a fost una foarte aglomerată, iar companiile aeriene s-au confruntat cu numeroase probleme, marea majoritate fiind cauzate de lipsa de personal sau de greve ale angajaţilor, atfel că s-a ajuns în situaţia ca un oprator de zboruri să ofere recompense de 10.000 de dolari pentru a rezolva un caz de „overbooking”.

Momentul a fost relatat de un jurnalist care se afla printre pasageri. Potrivit acestuia, în timp ce oamenii așteptau la poarta de îmbarcare, reprezentanții Delta Air Lines au anunțat că vor oferi câte 10.000 de dolari pentru opt voluntari dispuși să renunțe la locurile lor în avion.

Oferta inițială fusese de 5.000 de dolari, dar apoi compania a dublat-o la 10.000 de dolari, suma urmând să fie plătită fie prin Apple Pay, fie sub forma unui card cadou Visa.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, de Ziua Independenţei: „SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru”. Ce spune premierul de ridicarea vizelor

Cel puțin patru persoane ar fi acceptat această sumă, a declarat jurnalistul pentru Insider.com, citat de Antena 3. Despăgubirea neobișnuită vine în contextul problemelor cu personalul din aeroporturi şi de la bordurile aeronavelor.

Situaţia este generalizată la nivel mondial. Şi pe Aeroportul Otopeni zeci de curse sunt amânate zilnic pe fondul lipsei angajaților.

Chiar vineri s-au înregistrat peste 23 de plecări întârziate cu peste o oră de la programul stabilit. Şi la sosiri peste 16 curse au avut întârzieri cuprinse între o oră şi două ore.

Citeşte şi: Marea Britanie este îngenuncheată de noul val COVID. Numărul infectărilor a crescut de la o săptămână la alta cu peste 500.000