Companiile aeriene trag semnalul de alarmă: NU vă urcaţi în avion cu astfel de obiecte!

Companiile aeriene din Europa au fost avertizate privind transportarea aparatelor care au baterii litiu-ion. Specialiştii au prezentat riscurile la care se supun călătorii care au asemenea aparate în timpul zborului.

19 dec. 2017, 20:07
Companiile aeriene trag semnalul de alarmă: NU vă urcaţi în avion cu astfel de obiecte!

Autorităţile aeronautice din Europa au îndemnat companiile aeriene să le amintească pasagerilor, în perioada sărbătorilor, cum să transporte aparatele care au baterii litiu-ion, pentru a evita izbucnirea unor incendii la bordul avioanelor, informează site-ul agenţiei Reuters.

 Bateriile litiu-ion, folosite la laptopuri, telefoane mobile, tablete şi ţigări electronice, prezintă riscuri de aprindere, generând preocupări privind riscurilor de incendii la bordul avioanelor.

Este important pentru companiile aeriene să informeze pasagerii despre modalităţile de transportare a dispozitivelor electronice în cabinele avioanelor, a comunicat marţi Agenţia Europeană pentru Siguranţă Aeriană (EASA), potzrivit Mediafax.

Citeşte şi Mai multe companii din piaţa acumulatorilor auto au fost amendate de Consiliul Concurenţei pentru înţelegeri anticoncurenţiale

Aparatele dotate cu baterii litiu-ion trebuie oprite în timpul zborurilor şi trebuie împachetate astfel încât să nu provoace daune în cazul activării accidentale. Dispozitivele de acest gen nu trebuie transportate în bagaje în care sunt substanţe inflamabile, precum parfumuri.