Companiile care au făcut oferte către Poşta Română pentru achiziţionarea de tehnologie necesară scanării cardurilor de energie

Poşta Română a demarat procedurile pentru achiziţia a 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile, toate acestea urmând să ajungă la angajaţii poştali din toată ţara.

21 ian. 2023, 15:44
Companiile care au făcut oferte către Poşta Română pentru achiziţionarea de tehnologie necesară scanării cardurilor de energie

Poșta Română a primit patru oferte la procedura de negociere pentru achiziția tehnologiei necesare scanării codului de bare de pe factura și de pe cardurile de energie pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile, contract cu o valoare estimată la peste 21,7 milioane de lei.

Potrivit Hotnews, Poșta a primit 4 oferte de la principalii operatori locali de comunicații mobile, respectiv:

1. SC Orange Romania SA

2. SC IT Genetics SRL cu subcontractant RCS&RDS SA

3. SC Vodafone Romania SA

4. SC Telekom Romania Mobile Telecommunication SA

„Câștigătorul va fi anunțat odată cu publicarea anunțului de atribuire, după ce se semnează contractul cu operatorul economic declarat câștigător.”, au precizat pentru sursa citată oficialii Poștei Române.

Citeşte şi: CARDURI pentru plata facturilor la energie 2023 pentru românii care stau la bloc. Cum obțineți certificatul de validare a datoriei și cum se face plata

Poșta Română are nevoie urgentă de tehnologia necesară scanării codului de bare de pe factura și de pe cardurile de energie pentru a distribui ajutorul de 1.400 de lei către persoanele vulnerabile, motiv pentru care a lansat o procedură de achiziție, prin negociere, a mii de PDA-uri, imprimante portabile și date mobile, contract cu o valoare estimată la peste 21,7 milioane de lei (fără TVA).

În fișa de date a procedurii se menționează că procedura de atribuire a contractului este cea de „negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare”.

În caietul de sarcini al procedurii se menționează că „numărul de beneficiari ai acestui program a fost estimat la peste 2 milioane de gospodării, iar timpul pentru livrarea cardurilor de energie este de maxim 20 de zile calendaristice”.

„Pentru a susține efortul de distribuire și încasare facturi, Poșta pune la dispoziție întreaga infrastructură logistică și un număr de peste 10.000 de factori, agenți și curieri poștali.

Tehnologia utilizată pentru încasarea facturilor compensate presupune scanarea codului de bare de pe factură, scanarea codului de bare de pe cardul de energie, precum și reconcilierea plăților în cadrul unei baze de date centralizate, cu ajutorul unei aplicații specifice.

Poșta Română echipează personalul implicat în acest proiect cu dispozitivele necesare scanării și transmiterii datelor necesare achitării facturilor pentru toți beneficiarii menționați anterior.

În acest context, la nivelul companiei este necesară achiziția celor 7.000 de dispozitive ridigizate cu sistem Android și capabilități de scanare coduri de bare, aplicație MDM pentru administrarea dispozitivelor de la distanță, 7.000 de imprimante portabile și date mobile pentru cele 7.000 de dispozitive, distribuirea lor către personalul companiei și efectuarea unui training pentru utilizarea dispozitivelor și a aplicației.

O cantitate suplimentară de 1.600 de imprimante portabile este necesară pentru dispozitivele CAT S42H+ deja aflate în proprietatea companiei, care vor fi folosite în acest proiect.”, se arată în caietul de sarcini.

Citeşte şi: Amenzi de 2.4 milioane de lei pentru furnizorii de energie care au trimis facturi doar pentru jumătate de lună în decembrie. Ce nereguli găsit ANRE