Companiile care au înregistrat profituri-record în ultimii doi ani oferă bonusuri de 500 de euro fiecărui angajat

Din ce în ce mai mulți europeni au început să iasă în stradă, pentru a protesta împotriva guvernelor, pe fondul sărăcirii accelerate. Tensiunile se resimt și în cadrul societăților comerciale, care sunt nevoite să ia măsuri de sprjin pentru angajați. 

24 nov. 2022, 17:21
Companiile care au înregistrat profituri-record în ultimii doi ani oferă bonusuri de 500 de euro fiecărui angajat

Băncile și companiile din energie au înregistrat profituri-record în ultimii ani, iar acest lucru a afectat puternic moralul angajaților, care au devenit din ce în ce mai săraci, pe fondul inflației explozive, provocate de creșterea bruscă a tarifelor în energie.

În urma presiunilor, unele companii au început să-și asume niște măsuri prin care transmit că nu au uitat de bunăstarea angajaților. Printre acestea, grupul bancar Intesa Sanpaolo, informează Economica. Compania italiană a ajuns la un acord cu sindicatele, pentru a oferi un bonus de 500 de euro angajaților. Anunțul a fost făcut de cel mai mare sindicat din sectorul bancar FABI.

 

Zeci de milioane de euro vor fi utilizate pentru acordarea de bonusuri angajaților

 

Oficialii de la Sanpaolo au anunțat că bonusul de 500 de euro va fi acordat pentru toți cei aproximativ 70.000 de angajați din Italia, cu excepția directorilor, care nu se pot plânge de venituri mici. Efortul financiar este estimat la 87 de milioane de euro.

Mai mult, șefii companiei iau în calcul să acorde noi beneficii, în urma discuțiilor purtate cu sindicaliștii. Se pregătește introducerea posibilității de a lucra de acasă, dar și a săptămânii de lucru cu patru zile. Acest lucru ar ajuta și compania, care-și propune să plătească mai puțini bani pentru energie.

De asemenea, conducerea companiei este pregătită să îngroape securea războiului prin acordarea unui al doilea pachet de ajutor pentru angajați, de încă 500 de euro.

„Într-un un moment dificil, când majorările de preţuri continuă să erodeze puterea de cumpărare, ne sporim eforturile să fim aproape de angajaţii noştri într-un mod concret”, a afirmat directorul general Carlo Messina.

Şi cei de la UniCredit au decis săptămâna trecută că vor acorda angajaţilor săi din Germania un bonus de 2.500 de euro în luna decembrie, ca măsură de compensare pentru creşterea inflaţiei.