Companiile de curierat se transformă în agenți ai Fiscului din ianuarie 2023. „Refor­ma abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF”

Companiile de curierat sunt obligate, începând din ianuarie, să raporteze la ANAF toate livrările care au ca metodă de plată rambursul pentru a ajuta instituția să crească nivelul de încasare a taxelor și impozitelor.

21 dec. 2022, 16:36
Companiile de curierat se transformă în agenți ai Fiscului din ianuarie 2023. „Refor­ma abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF”

Legea din acest an va reprezenta un volum uriaș de informații pe care ANAF va trebui să îl gestioneze pentru a putea creşte rata colectării ratelor, în contex­tul în care plăţile ramburs încă domină piaţa livrărilor.

Conform ANAF, o astfel de reformă impune modernizarea şi digitalizarea urgentă a instituției.

Citește și Unde se află magazinele în care ANAF vinde marfă confiscată. Rochii de la 4 lei, pantaloni la 8 lei

„ANAF este dedicată constant iniţia­ti­ve­lor de digitalizare în scopul atingerii o­biectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, comba­terea evaziu­nii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, a­si­gurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului con­formării (la nivelul contribuabili­lor). Această refor­mă abor­dea­ză nevoia urgentă de moderni­zare şi digitalizare a ANAF, astfel încât co­lectarea impozitelor să fie mai eficientă în ra­port cu obiectivul de a creşte raportul venit – PIB şi de a reduce deca­lajul fiscal la TVA“, spun pentru ZF reprezentanţii ANAF.

Citește și Care români vor primi decizii de impunere de la ANAF. Ce trebuie să facă obligatoriu