Companiile implicate în dezvoltarea programului balistic iranian, sancţionate de SUA

Statele Unite au luat, joi, decizia de a impune sancţiuni împotriva a cinci companii iraniene, despre care Washingtonul susţine că sunt controlate de o firmă industrială implicată în dezvoltarea programului balistic al regimului de la Teheran, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

RomaniaTV.net
04 ian. 2018, 21:43
Companiile implicate în dezvoltarea programului balistic iranian, sancţionate de SUA

SUA impun sancţiuni împotriva a cinci companii implicate în dezvoltarea programului balistic iranian. „Aceste sancţiuni vizează entităţi cheie implicate în dezvoltarea programului balistic al Iranului, pe care regimul de la Teheran îl consideră prioritar în faţa bunăstării economice a poporului iranian”, a precizat Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei SUA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Trezoreriei SUA, sunt vizate cinci companii- Shahid Eslami Research Center, Shahid Kharrazi Industries, Shahid Moghaddam Industries, Shahid Sanikhani Industries şi Shahid Shustari Industries- care sunt subordonate grupului Shahid Bakeri Industrial, despre care Washingtonul susţine că a jucat un rol cheie în dezvoltarea programului cu rachete al regimului de la Teheran.

Citeşte şi Trump denunţă regimul brutal şi corupt din Iran. MAE iranian:Ar face mai bine să se ocupe de „milioanele de oameni înfometaţi” din SUA

Sancţiunile îngheaţă toate proprietăţile pe care entităţile vizate le deţin în Statele Unite şi interzic cetăţenilor şi companiilor din SUA să întreprindă afaceri cu acestea.