Compensarea preţului carburanţilor ar putea fi eliminată. Ciucă: Prețurile au scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă

Şefului Executivului a anunţat că la finalul lunii septembrie se va face o analiză a efectelor compensării preţului carburanţilor şi Guvernul urmează să decidă dacă o menţine sau nu.

10 aug. 2022, 15:19
Compensarea preţului carburanţilor ar putea fi eliminată. Ciucă: Prețurile au scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă

Compensarea cu 50 de bani a preţului carburanţilor, introdusă la 1 iulie 2022, ar putea fi eliminată din septembrie, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

„Ne aflăm deja la jumătatea intervalului de timp prin care am asigurat acea decizie de compensare a creșterii prețului la carburanți și putem să identificăm faptul că încă din momentul în care s-a luat această decizie prețul la carburant a scăzut. La sfârșitul lunii septembrie vom avea evaluarea completă a măsurii pe care am luat-o la nivelul Guvernului, măsură care a fost foarte bună în sensul că am putut vedea cu toții impactul pe care l-a produs în reglarea prețurilor la carburanți”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri.

Premierul s-a referit la măsura de compensare voluntară cu 50 de bani a prețurilor la pompă la carburanți, introdusă în data de 1 iulie.

 

Preţ carburanţi, 10 august 2022. Benzina standard a coborât sub 7.5 lei pe litru pentru prima dată în ultimele 5 luni

Litrul de benzină standard se comercializează miercuri, 10 august 2022, cu preţuri între 7.49 lei, la o staţie Petrom de pe strada Doctor Herescu – zona Cotroceni- şi 7.72 lei la o staţie MOL din Strada Râmnicu Vâlcea – zona Dristor, conform peco-online.ro.

Este pentru prima oară în ultimele cinci luni când preţul pentru litru de benzină standard scade sub 7.5 lei. E adevărat că deocamdată este vorba despre o singură benzinărie din Bucureşti.

Scade preţul şi la motorină standard. Un litru de motorină standard se vinde miercuri cu preţuri cuprinse între 8.11 lei, la aceeaşi staţie Petrom din Cotroceni, şi 8.35 lei la MOL.

Citeşte şi: Mugur Isărescu aduce vești proaste pentru români: Dacă nu era schema de compensare la utilități, inflația sărea de 20%

Preţul pentru benzina premium stagnează. La fel ca ieri, litru de benzină superioară se vinde miercuri, 10 august, cu preţuri ce variază între 7.72 lei, la Lukoil, şi 8.35 lei la MOL.

În schimb, motorina superioară este mai ieftină faţă de ziua precendentă şi a corobât sub 8.5 lei. Litrul de motorină premium se vine miercuri cu preţuri cuprinse între 8.47 lei la Petrom din Strada Doctor Herescu şi 8.84 lei la MOL din Strada Râmnicu Vâlcea.