Competiţia de sporturi electronice Dota 2, organizată pe Arena Naţională când Bucureştiul a depăşit 15 la mie. Nicuşor Dan: „Aduce prestigiu şi vizibilitate”

Competiţia de sporturi electronice Dota 2, care a început marţi pe Arena Naţională, aduce Bucureştiului prestigiu şi vizibilitate, chiar dacă în acest moment oraşul se confruntă cu o rată de incidenţă de peste 15 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

13 oct. 2021, 23:56
Competiţia de sporturi electronice Dota 2, organizată pe Arena Naţională când Bucureştiul a depăşit 15 la mie. Nicuşor Dan: „Aduce prestigiu şi vizibilitate”

Competiţia de sporturi electronice Dota 2 va aduce statului român şi beneficii financiare, a precizat primarul general Nicuşor Dan.

„Cea mai importantă competiţie de sporturi electronice, Dota 2, a început ieri pe Arena Naţională. Evenimentul va culmina cu marea finală din 17 octombrie, unde se vor confrunta cele mai bune două echipe din lume. Turneul aduce Bucureştiului prestigiu şi vizibilitate, urmând să fie vizionat, potrivit organizatorilor, de 100 de milioane de persoane. Vor fi şi beneficii financiare aduse statului român, organizatorii plătind la bugetul naţional 16% din premiile totale de 40 milioane de dolari. După Euro 2020, dovedim că putem organiza pe Arena Naţională evenimente de mare anvergură”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citeşte şi: O nouă zi fără paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID, în spitalele din ţară. 15.733 de cazuri noi la ultimul bilanţ

Edilul Capitalei a anunţat că vor urma şi anul viitor mari evenimente, în special culturale.

„Am crescut nivelul veniturilor Arenei Naţionale de la aproximativ 2 milioane de lei în anii precedenţi, la 6 milioane de lei în 2021 (6 milioane fără Euro 2020, 12 milioane lei cu Euro 2020)”, a adăugat Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 13 octombrie 2021. O nouă zi cu multe decese în România