Complexul comercial Expo Market Doraly, de lângă Bucureşti, vândut unei mari companii din Belgia. Preţul este uriaş!

Complexul comercial Expo Market Doraly, situat în apropiere de Capitală, a fost vândut către compania belgiană WDP. Tranzacția a fost realizată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu și grupul imobiliar ARA Europe, însă prețul de achiziție nu a fost dezvăluit oficial.

02 apr. 2024, 10:03
Complexul comercial Expo Market Doraly, de lângă Bucureşti, vândut unei mari companii din Belgia. Preţul este uriaş!
Complexul comercial Expo Market Doraly, de lângă Bucureşti, vândut unei mari companii din Belgia

Complexul comercial Expo Market Doraly, de lângă Bucureşti, vândut unei mari companii din Belgia. Deschis în 1993, Expo Market Doraly este un parc comercial extins pe o suprafață de 110.000 de metri pătrați, împărțit în 37 de pavilioane, găzduind peste 400 de comercianți. Vânzătorii au declarat că au identificat WDP ca fiind cumpărătorul ideal pentru a maximiza potențialul proprietății, se arată într-un comunicat transmis către publicația StartupCafe.

Gheorghe Iaciu (63 de ani) este și principalul acționar al Societății de Investiții Financiare Muntenia (SIF 4) și controlează, de asemenea, compania de imobiliare Impact (dezvoltatorul complexului rezidențial Greenfield din Băneasa). Celălalt vânzător al Doraly, ARA Europe, este o companie imobiliară pan-europeană deținută de ESR Group, un mare investitor axat pe zona Asia-Pacific, listat pe Bursa de la Hong Kong.

„În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriași de producători, importatori și distribuitori, unde clienții pot găsi o gamă largă de produse la prețuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluție și creștere”, a declarat Gheorghe Iaciu.

Deși prețul exact al tranzacției nu a fost comunicat oficial, surse preliminare indică o valoare de aproximativ 90 de milioane de euro. Gheorghe Iaciu va continua să administreze proiectul alături de noul proprietar, WDP.

Citeşte şi: Ce salariu are un președinte de asociație de proprietari. Românii care locuiesc la bloc nu cunosc acest detaliu important

Compania WDP este un investitor belgian cu un portofoliu imobiliar logistic extins în Europa, inclusiv în România, unde deține aproximativ 1,7 milioane de metri pătrați de spații industriale-logistice. Jeroen Biermans, country manager WDP România, a declarat că este entuziasmat să achiziționeze acest activ promițător și să continue succesul Expo Market Doraly. Această tranzacție reprezintă un pas semnificativ în evoluția pieței imobiliare din România și consolidează poziția companiei WDP ca unul dintre cei mai importanți proprietari de spații industriale-logistice din țară.

„Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly și să facem din aceasta o afacere și mai puternică, facilitând creșterea viitoare împreună cu domnul Iaciu și echipa sa de profesioniști experimentați”, a declarat Jeroen Biermans, country manager WDP România.