Complicele teroristului din secuime a fost arestat. Organizaţia plănuia plasarea a 20 de bombe

Complicele extremistulul din Târgu Secuiesc care plănuia să arunce o bombă de ziua naţională a fost arestat preventiv. El este liderul grupării naţionalist-extremiste "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate". Potrivit procurorilor DIICOT, organizaţia plănuia amplasarea a 20 de bombe.

30 dec. 2015, 16:11
Complicele teroristului din secuime a fost arestat. Organizaţia plănuia plasarea a 20 de bombe

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis miercuri plasarea în arest preventiv a lui Szocs Zoltan, preşedintele grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate”.

Szocs Zoltan este acuzat că i-ar fi instigat pe membrii organizației să confecționeze un dispozitiv exploziv improvizat pe care să-l detoneze la Târgu Secuiesc în timpul manifestațiilor de Ziua Națională a României.

Citeţte şi Beke Istvan, ÎNREGISTRAT AMBIENTAL când punea la cale ATACUL de 1 Decembrie. Extremistul, DAT DE GOL de un prieten

În interceptările depuse la dosar de procuroii DIICOT, sunt prezentate discuţii pe care Szocs Zoltan le-a avut cu membrii grupării privind organizarea atentatului dejucat la defilarea de 1 Decembrie în Târgu Secuiesc. „Vă închipuiți, tocmai când defilează… Trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan… Ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună… Parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul… Toată lumea ar vorbi de noi. Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă…„, le spunea Szocs Zoltan membrilor organizaţiei.

Szocs Zoltan a fost ridicat marţi de procurori, dintr-o locuință din comuna Brețcu, județul Covasna, ce aparține concubinei acestuia. De altfel, tatăl concubinei lui Szocs Zoltan este primarul comunei Breţcu.