Compozitorul Vadim Petrov a murit

Muzicianul a compus în jur de 1.400 de piese, de la simfonii la muzică de cameră şi cântece.

08 dec. 2020, 14:29
Compozitorul Vadim Petrov a murit

Compozitorul Vadim Petrov a murit după o lungă boală la vârsta de 88 de ani, a informat luni seara agenţia de ştiri CTK, citându-l pe fiul artistului, relatează dpa.

Vadim Petrov a devenit cunoscut datorită coloanei sonore pentru seria animată „Krtek” (Cârtiţa), de care s-a ocupat începând din 1974.

Petrov s-a născut în 1932 la Praga, tatăl său fiind un emigrant rus, iar mama sa cehoaică. El a început să ia lecţii de vioară şi de pian la o vârstă fragedă, iar mai târziu a studiat compoziţia la colegiul de muzică AMU din oraşul său natal.

A murit cel mai rapid om din lume. Chuck Yeager avea 97 de ani
Compozitorul Vadim Petrov s-a dedicat în special artei slavone populare a cântecului, care i-a modelat stilul. „Cultura muzicală cehă are rădăcinile sale istorice profunde, propria melodie şi poezie”, a declarat el odată într-un interviu acordat ziarului Pravo.

Pe lângă munca sa de creaţie, Petrov a fost profesor şi fondatorul unei şcoli de muzică pentru muzicienii amatori în Praga, pe care a condus-o până în 1970. Din 1976 până în 1992, el a predat la Conservatorul din Praga.

Vadim Petrov a fost distins cu premii naţionale şi internaţionale pentru muzica sa de film.

https://www.youtube.com/watch?v=v_zbI2eqGOM&feature=emb_title