Computerul de bord al unui automobil Tesla autonom a găsit o „fantomă” într-un cimitir

Un vehicul autonom Tesla a detectat un corp cu ajutorul senzorilor de mișcare, însă nicio persoană nu era în apropiere, iar clipul video a devenit viral pe rețelele sociale.

21 ian. 2021, 09:45
Computerul de bord al unui automobil Tesla autonom a găsit o „fantomă” într-un cimitir

Computerul de bord al unui vehicul autonom Tesla detectează un corp cu ajutorul senzorilor de mișcare, într-un cimitir aparent gol, iar videoul în care este surprins momentul „apariţiei” a devenit viral pe rețelele sociale, scrie Alephnews.

Tehnologia radar în 4D, un update inclus în seria Model 3, permite identificarea, evaluarea și răspunsul la diferite scenarii din lumea reală printr-un sistem care oferă imagini de înaltă rezoluție, în timp real. Acest sistem identifică corpurile din jurul vehiculului în timp ce conduce singur, dar se pare că surprinde și „fantome“.

Computerul de bord al unei Tesla a găsit o fantomă într-un cimitir

Într-un clip video de 14 secunde încărcat inițial pe TikTok, șoferul unei Tesla este văzut oprindu-se în preajma unui cimitir. Pe display-ul vehiculului se poate vedea, prin intermediul senzorilor, că o figură umană este detectată în jurul mașinii.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, care concurează cu Jeff Bezos, fondatorul Amazon, pentru poziţia de cel mai bogat om din lume, a reacționat simplu, într-o postare pe Instagram: „O, nu!”.

„Apariţia” nu este una singulară, mai multe astfel de cazuri apărând pe reţelele sociale încă de la sfârşitul anului 2020. Un alt şofer a postat un video similar, în care computerul îi arăta pe trecerea de pietoni din faţa sa, succesiv, un pieton şi un biciclist, deşi pe stradă nu se afla nimeni.

Citeşte şi: Bernie Sanders a făcut senzaţie la ceremonia de învestire a lui Joe Biden, cu mănuşile sale tricotate, cu un singur deget. „Bunicul care a dat o fugă până la poştă”