Comuna Ciorogârla reintră în carantină pentru şapte zile. Creşterea spectaculoasă a incidenţei COVID-19

Comuna Ciorogârla reintră în carantină începând de marţi, 12 ianuarie, pentru o perioadă de şapte zile. Măsura a fost anunţată de Prefectura Ilfov, pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus.

12 ian. 2021, 09:31
Comuna Ciorogârla reintră în carantină pentru şapte zile. Creşterea spectaculoasă a incidenţei COVID-19

Comuna Ciorogârla reintră în carantină, începând de astăzi, de la ora 5:30, în condiţiile în care incidenţa cazurilor de Covid-19 a ajuns la aproape 10 la mia de locuitori.

Carantina în Ciorogârla a fost instituită la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, după ce a fost emis un ordin al şefului DSU, Raed Arafat.

Comuna Ciorogârla reintră în carantină. Anunţul Prefecturii Ilfov

În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă emisă la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, ţinând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis ordinul de carantinare zonală, timp de şapte zile, pentru comuna Ciorogârla.

„Pe 13 noiembrie 2020, ziua în care comuna Ciorogârla a intrat în primul ciclu de carantinare, rata de incidenţă era de 7,99 la 1.000/locuitori, iar la finalul ciclului de carantinare rata a fost de 4,45 la 1.000/locuitori. Astăzi, 11 ianuarie 2021, se constată o tendinţă de creştere accentuată a ratei de incidenţă cumulată pentru ultimele 14 zile, care a atins valoarea de 9,83/1.000 locuitori”, a anunţat Prefectura Ilfov, conform Agerpres.

Citeşte şi: Unde se vor vaccina bucureştenii: puncte de vaccinare în spitale, dar şi în mall-uri, la Romexpo, la Circul Metropolitan şi Palatul Copiilor

După relaxarea de Sărbători, rând pe rând zonele cu incidenţă mare a cazurilor de Covid 19 revin la restricţii dure.

Începând de marți, 12 ianuarie, în municipiul Bistrița se reintroduce măsuri restrictive, după ce rata incidenței de îmbolnăviri cu CoVid-19 depășește pragul de 3 la 1000 locuitori.

Restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc, se reînchid în Bistrița. Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, potrivit unui anunț făcut de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, pe pagina de Facebook.

Astfel că, se va interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Citeşte şi: Carantină de la miezul nopţii. Arafat a semnat, se închid barurile, restaurantele şi revin DECLARAŢIILE