Unde se vor vaccina bucureştenii: puncte de vaccinare în spitale, dar şi în mall-uri, la Romexpo, la Circul Metropolitan şi Palatul Copiilor

În 15 ianuarie urmează să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID, în care vor fi imunizate persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice, precum și personalul din domenii esențiale.

11 ian. 2021, 19:38
Unde se vor vaccina bucureştenii: puncte de vaccinare în spitale, dar şi în mall-uri, la Romexpo, la Circul Metropolitan şi Palatul Copiilor

Unde se vor vaccina bucureştenii. Aproximativ 200 de puncte de vaccinare anti-COVID vor fi deschise în Capitală, cele mai multe urmând să fie organizate la Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, dar şi în malluri și spitale, a declarat luni, pentru G4Media, șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, Oana Nicolescu.

Şefa DSP Bucureşti a precizat că au fost verificate într-un interval de 7-10 zile circa 80-90 de spații pentru organizarea centrelor de vaccinare, iar dintre acestea au fost selectate cele care să asigure cele mai bune condiții, să fie cunoscute de oameni și să se poată ajunge ușor la acestea.

Toate centrele de vaccinare vor trebui să fie avizate și funcționale până în 15 ianuarie. În fiecare centru vor fi mai multe puncte de vaccinare, în funcție de mărimea locațiilor.

Cele mai mari centre din fiecare sector:

Sectorul 1

– Centrul expozițional Romexpo

Sectorul 2

– Circul Metropolitan București

– Spitalul Colentina

Sectorul 3

– Spitalul de Urgență Floreasca

– Gral Medical

– Spitalul Colțea

Sectorul 4

– Grand Arena Mall

– Palatul Copiilor

Sectorul 5

– Liberty Center Mall

Sectorul 6

– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu

– Centrul medical Doris

Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a precizat pentru sursa citată că organizarea centrelor de vaccinare pe stadioane nu se poate face deoarece în primăvară vor avea loc la București meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal. Ea a mai explicat că aceste centre vor fi organizate pentru o perioadă îndelungată.

În schimb, vor fi centre de vaccinare pentru populație în clinici private care au pus spații la dispoziție și în spitale publice, cum sunt Obregia, Floreasca, Universitar, Militar.

Citeşte şi: Dr Mihai Craiu atrage atenția asupra efectelor negative ale închiderii școlilor: „Tot mai mulţi adolescenţi cu tentative de suicid”


loading...