Comuna din Vâlcea în care oamenii nu vor să muncească. Primarul va aduce femei din Bangladesh

Zeci de femei din Bangladesh vor munci într-o fabrică de textile din Bărbăteşti, judeţul Vâlcea, după ce localnicii au refuzat să lucreze acolo, din cauza salariilor prea mici.

RomaniaTV.net
15 apr. 2015, 07:33
Comuna din Vâlcea în care oamenii nu vor să muncească. Primarul va aduce femei din Bangladesh

O comună din Vâlcea urmează să fie invadată de femei din Bangladesh. Ele vor veni să ocupe cele 300 de locuri de muncă pe care localnicele din Bărbăteşti le-au refuzat pentru că sunt prost plătite. Femeile din Asia vor primi salariul minim pe economie, bonuri de masă şi cazare, potrivit Adevărul.

Citeşte şi Incendiul de la fabrica de confecţii din Bangladesh s-a soldat cu opt morţi VIDEO

Când am adus acest investitor în Bărbăteşti am crezut că se vor bate oamenii pe cele 300 de locuri de muncă. Din păcate, nu a fost aşa. Fabrica are acum doar 28 de angajaţi din toată zona, de pe lângă Horezu. Degeaba am lipit afişe prin staţiile de autobuz şi am mers prin comune, pe la primării, să le spunem că avem locuri de muncă, că organizăm cursuri de calificare. N-a venit nimeni, oamenii nu vor să muncească. La o întâlnire a Camerei de Comerţ şi Industrie am zis că suntem dispuşi să apelăm şi la forţă de muncă din China sau Filipine. La scurt timp am primit un telefon din partea unui reprezentant al Ambasadei Republicii Bangladesh în România. Mi-a spus că ei au oameni în Piteşti şi în alte câteva oraşe, şi că ar putea trimite şi la noi muncitoare, că sunt foarte bune în domeniul confecţiilor textile. M-aş bucura să aducă măcar 50 sau 60 de persoane, că avem unde să le cazăm„, a declarat primarul Constantin Banacu.

 

loading...