Comună împânzită cu camere de supraveghere. Oamenii, exasperaţi de furturi şi de hoţii care scăpau neprinşi

Situaţie inedită într-o localitate din Ialomiţa. De frica hoţilor, primarul a împânzit comuna cu camere de supraveghere. Exasperat de furturile nenumărate şi de hoţii care scăpau mai de fiecare dată neprinşi, edilul a instalat aproape 50 de camere video pe uliţe. Acum pe monitoare se vede tot ce mişcă în comună, iar sătenii spun că tehnologia de ultimă generaţie îi face să se simtă mai în siguranţă.

27 nov. 2016, 10:21
Comună împânzită cu camere de supraveghere. Oamenii, exasperaţi de furturi şi de hoţii care scăpau neprinşi

Până în urmă cu două luni, când a fost instalat sistemul de supraveghere, comuna Perieţi se afla în topul localităţilor cu cele mai multe furturi din judeţ. Hoţii intrau până şi ziua în amiaza mare în gospodăriile oamenilor de unde furau tot ce le pica în mână. Acum, cele 50 de camere instalate la primărie, în intersecţii, la câteva magazine şi în staţiile de autobuz filmează non-stop şi păstrează înregistrările timp de 30 de zile.

Imediat după ce au fost monatate, sistemele moderne de pază au dat roade.

„Mulţi dintre hoţi rămâneau neprinşi şi în seara când s-au spart şase autoturisme o cameră a surprins momentul şi în felul acesta au fost prinşi”, explica primarul.

Investiţia a costat 70.000 lei. Banii au venit de la bugetul local, iar autorităţile intenţionează să mai cumpere încă 50 de camere pentru a acoperi toate cele cinci sate ale comunei.

Vezi si: Remorcă cu 60 de frigidere, furată chiar din curtea fabricii