Comuna Nana, raiul orbilor în acte. Indemnizaţii de handicap încasate lunar ilegal VIDEO

Comuna Nana din judeţul Călăraşi nu înseamnă doar "tarlaua lui Băse", aici indemnizaţiile de handicap grav curg pe bandă rulantă. Sute de localnici încasează lunar sume frumoase din bugetul de Stat pentru că, cel puţin în acte, majoritatea au orbit. În realitate, "orbii" conduc maşini, ară pe câmp cu tractoarele sau muncesc în solar. România TV a filmat un material cu o cameră ascunsă.

RomaniaTV.net
13 sept. 2016, 13:58
Comuna Nana, raiul orbilor în acte. Indemnizaţii de handicap încasate lunar ilegal VIDEO

O echipă România TV a luat la rând „orbii” din Nana sub pretextul că sunt de la o fundaţie care oferă bastoane albe, cu senzori, care îi vor ajutra pe localnicii nevăzători să nu se mai lovească de stâlpi şi să nu mai cadă prin şanţuri.

Primul pe listă, nea Aurică, şofer. Deşi susţine că nu vede, acesta conduce şi chiar mărturiseşte că nu a avut niciun accident. Cel puţin nu din cauza lui.

Câteva case mai departe, locuieşte pe nea Florea, împreună cu soacra sa. Amândoi încasează indemnizaţii pentru orbi.

Oamenii locului ştiu de fenomenul care le-a luat tuturor vederea: el se leagă de o doctoriţă din Olteniţa.

„Şmecheria asta costă cam 30 de milioane! Te duci cu 30 de milioane, te face nevăzător mintenaş! Dacă ai pus 40 de milioane, îţi dă şi nevăzător şi însoţitor, tot ce vrei tu! În schimb, tu n-ai nici pe dracu! Pe treaba asta, trei sferturi din comună sunt orbi”, a povestit un localnic

Cei de la Direcţia de Asistenţă Socială Călăraşi au deschis o anchetă în acest caz.