România, cu un pas înainte. 85% din lucrările pentru punerea stației de epurare din Otopeni în conformitate au fost realizate

Primăria Otopeni a făcut un anunț important pentru români! 85% din lucrările pentru punerea stației de epurare Otopeni în conformitate au fost realizate.

30 apr. 2024, 11:19
România, cu un pas înainte. 85% din lucrările pentru punerea stației de epurare din Otopeni în conformitate au fost realizate

Primăria Otopeni a făcut un anunț important pentru români! 85% din lucrările pentru punerea stației de epurare Otopeni în conformitate au fost realizate.

Citește și Premieră în București! Se face metrou către Aeroportul Otopeni. Primele imagini de pe șantierul Metrorex

Primăria Otopeni continuă într-un mod susținut eforturile pentru punerea stației de epurare în conformitate, în încercarea asigurării unui management adecvat al colectării și evacuării apelor uzate în zona metropolitană.

La sfârșitul acestei luni, vor fi puse în funcțiune 8 suflante pentru îmbunătățirea procesului de epurare în treapta biologică, urmând ca, odată cu operarea acestor echipamente, să fie finalizată și partea de comenzi automate pentru stația de epurare.

În această manieră, vor fi finalizate aproximativ 85% din lucrările de punere în conformitate aferente stației Centru.

Suplimentar, a fost semnat contractul de vânzare-cumpărare a unui teren cu o suprafață 1.773 mp2, necesar pentru extinderea stației de epurare a apelor uzate, pe care Primăria Otopeni este în procedură de predare către operator printr-un proces verbal, urmând ca operatorul să depună cererea către autorități pentru avizele și autorizațiile necesare începerii lucrărilor la stația de epurare.

De reamintit faptul că, prin aprobarea Actului adițional nr. 6/15.01.2024 care prevede prelungirea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare din orașul Otopeni prin concesiune nr. 21847/22.12.2006, operatorul local și-a asumat angajamentul de a implementa un program investițional în valoare estimată de 13,7 milioane de euro, având ca obiectiv strategic extinderea și modernizarea stației de epurare.

Mai mult decât atât, aproximativ 6,7 milioane de euro vor fi investite pentru integrarea de tehnologii sustenabile de ultimă generație în vederea asigurării unei tratări și epurări complete a apelor uzate din orașul Otopeni.

Totodată, în data de 25.03.2024 a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția extinderii și modernizării stației de epurare, finalizarea lucrărilor fiind estimată în anul 2027.

Seria de măsuri pentru a asigura o epurare performantă

Împreună cu operatorul local, Primăria Otopeni a inițiat o serie de măsuri care să asigure o epurare mai performantă până la finalizarea lucrărilor de modernizare și extindere a stației de epurare:

  • a fost achiziționată o instalație de dozare hipoclorit (pentru dezinfecție)
  • au fost achiziționate echipamente de laborator pentru monitorizarea calității apelor în vederea optimizării procesului de epurare;
  • a fost integrat un sistem care contribuie la reducerea mirosurilor si dizolvarea grăsimilor.

De asemenea, operatorul continuă demersurile pentru accelerarea procesului de achiziție pentru alte echipamente de laborator, dar și a tehnologiilor necesare pentru implementarea sistemului de monitorizare digitală SCADA a serviciului de apă și canalizare în vederea pentru îmbunătățirii proceselor de epurare.

Eforturile susținute ale Primăriei Otopeni în direcția punerii în conformitate a stației de epurare rămân o prioritate. Aceste demersuri, împreună cu parteneriatul activ cu operatorul local, evidențiază angajamentul ferm al administrației locale pentru îmbunătățirea calității gestionării apelor uzate în comunitate.

Citește și Bătaie de joc de zile mari! Diferența colosală de preț între Fornetti-ul vândut în oraș și cel vândut pe aeroportul Otopeni

Primăria și operatorul local vor continua să depună toate eforturile necesare pentru a aduce la îndeplinire aceste obiective vitale, asigurând astfel un mediu mai curat pentru toți locuitorii orașului Otopeni.