Comunici cu oamenii puşi pe ceartă? Respectă ACESTE reguli de aur

Există persoane care, indiferent cât de frumos le-ai vorbi sau cu oricât de multe argumente ai veni în discuţiile cu ele, finalizează fiecare tentativă de comunicare cu o ceartă. Te întrebi cum anume ar trebui să porţi un dialog cu aceşti oameni?

RomaniaTV.net
03 dec. 2015, 12:24
Comunici cu oamenii puşi pe ceartă? Respectă ACESTE reguli de aur

Terapeutul de familie Svetlana Roys ne prezintă 11 reguli de aur pe care să le folosim ori de câte ori ne ancorăm într-o discuţie, care pare a fi mai degrabă o ceartă.

Aceste reguli te vor face să înţelegi mult mai bine relaţia pe care o ai cu interlocutorul tău, fie că acesta face parte din familie, este un prieten sau un coleg de muncă.

„Acordează-te” înainte de discuţie aşa cum sunt acordate instrumentele muzicale înainte de spectacol. Găseşte o poziţie stabilă în care să te simţi confortabilă. Aşază-te pe scaun sau stai în picioare, în funcţie de cum îţi poţi găsi echilibrul şi calmul. Vorbeşte ca un adult – rosteşte doar lucruri care sunt absolut necesare şi care sunt cu adevărat importante pentru tine. Aminteşte-ţi de ce ai decis să intri în acea discuţie, iar dacă sesizezi că devii emotivă, găseşte un loc în încăpere sau un obiect de care să te legi pentru a-ţi restabili echilibrul pentru a reveni la starea iniţială.

Citeşte şi  Paşi ca să câştigi în cearta cu iubita ta

Când începi să discuţi cu o persoană care este foarte importantă pentru tine, începe dialogul cu replica: „Am început să vorbesc cu tine pentru că reprezinţi ceva pentru mine, pentru că îmi doresc să fiu alături de tine, nu pentru că vreau să mă cert cu tine.” Aminteşte-ţi că o discuţie sau chiar şi o ceartă nu trebuie să aibă ca scop câştigarea unei bătălii, ci mai degrabă să se ajungă la un numitor comun. Când vorbeşti cu un copil, aşază-te la nivelul lui, iar la finalul discuţiei nu uita să spui: „Sunt alături de tine indiferent de situaţie!”

Oamenii din jurul nostru au tot dreptul să nu creadă ceea ce spunem, să nu ne iubească, să nu ne înţeleagă şi să nu fie de acord cu noi, aşa că treci peste oricare dintre aceste aspecte. ADEVĂRUL ESTE SUBIECTIV. În orice conversaţie, caută adevărul care vă uneşte, adevărul de dincolo de cuvintele pe care amândoi le spuneţi. Aceasta este singura metodă prin care oamenii pot rămâne calmi şi pot să absoarbă energia pozitivă din sursele înconjurătoare.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.