Comunistul rus Ziuganov propune formula 2 în 1 la alegeri : preşedintele să fie şi premier

O formulă inedită la alegerile din Rusia, din martie, a fost propusă de liderul Partidului Comunist rus, Ghennadi Ziuganov, candidat la alegerile prezidenţiale din 2012. Ziuganov a propus cumularea funcţiilor de preşedinte şi premier pe durata perioadei de instabilitate economică.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 15:55
Comunistul rus Ziuganov propune formula 2 în 1 la alegeri : preşedintele să fie şi premier

„În timpul perioadei de tranziţie, postul de preşedinte trebuie să fuzioneze cu cel de şef al Guvernului”, a declarat Ziuganov într-o conferinţă de presă, informează agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Liderul comuniştilor a mai propus adoptarea unei legi privind administraţia prezidenţială, pentru ca aceasta să devină „mai compactă şi mai eficientă”.

Rusia organizează la 4 martie alegeri prezidenţiale, la care favorit este premierul Vladimir Putin. Cu toate că a fost contestat indirect, prin victoria partidului său în alegerile legislative de anul trecut, când Rusia Unită a fost acuzată de fraudă electorală, Putin nu se lasă şi se foloseşte în actuala campanie de tot felul de trucuri, cele mai multe dintre acestea fiind critici la adresa Occidentului care „se amestecă” în politica Rusiei.