Conac de lângă București transformat în hotel de 4 stele după investiții de 8 milioane de euro

Vechiul conac Podgoreanu de lângă București a fost transformat în hotel. Investițiile făcute de noii proprietari se ridică la 8 milioane de euro.

16 sept. 2023, 14:14

Vechiul conac Podgoreanu din Cozieni, aflat la circa 20 de km de București, a fost achiziționat de către Next Hospitality, companie deținută de Claudia Badiu, care mai deține și agenția de turism Paloma Tours. Vechiul conac, situat în apropiere de Mănăstirea Pasărea, Lacul Pasărea și Pădurea Pustnicu, a fost complet renovat, iar aici funcționează acum un hotel de 4 stele, potrivit Economica.net.

Hotelul Mercure are o capacitate de 75 de camere și apartamente moderne și decorate artistic, cu picturi deosebite create de tânăra artistă Carina Rusu și cu decorațiuni murale care prezintă motive stilizate de design tradițional românesc.

Ce s-a ales de fostul conac al lui Irinel Columbeanu, evaluat la 4 milioane de euro. Cum ar putea Irinel să-şi recupereze proprietatea
Clădirea vechiului conac a fost renovată și transformată într-un spațiu de conferințe. Sala de bal Podgoreanu are acum un design industrial urban și o capacitate de 250 de persoane. Din ea, oaspeții au acces la o terasă spațioasă.

„Scopul nostru a fost să salvăm această bijuterie arhitecturală, păstrându-i stilul original, și să o redăm comunității cu noi facilități, pentru a răspunde nevoilor călătorilor și organizatorilor de evenimente de astăzi”, a declarat Claudia Badiu, CEO Next Hospitality.

Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din lume a locuit într-un conac boieresc
Mercure este un brand deosebit de tip midscale care combină puterea rețelei internaționale cu experiențe de ospitalitate autentică și cu specific local. Hotelurile Mercure sunt situate convenabil în centrele orașelor, la mare sau la munte, cu peste 810 hoteluri în peste 60 de țări. Mercure face parte din Accor, un grup hotelier de top la nivel mondial care numără peste 5.300 de proprietăți în peste 110 țări.