Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din lume a locuit într-un conac boieresc

Adriana Iliescu s-a născut şi a crescut la Craiova. Cea mai mare parte a copilăriei a petrecut-o în casa bunicilor din Bălceștii de Vâlcea, apoi s-a mutat la părinţii ei care deţineau o casă boierească în centrul Craiovei.

21 dec. 2022, 11:17
Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Cea mai bătrână mamă din lume a locuit într-un conac boieresc

Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu. Locuinţa impozantă ieşea din tipare, iar aasta inevitabil atrăgea invidia vecinilor. Părinţii Adrianei, Aurelian şi Maria, erau intelectuali: tatăl jurist, mama profesoară.

Cum arată casa în care a copilărit Adriana Iliescu

Locuinţa din Craiova în care a copilărit cea mai bătrână mamă din lume este situată pe strada Tudor Vladimirescu. Adriana a părăsit casa părintească în 1956, când a plecat la studii în Capitală. În casă au rămas părinţii, iar după decesul acestora casa a fost vândută.

În prezent, conacul boieresc nu este prea îngrijit, semn că este nelocuit. Tencuiala e veche, culorile s-au pierdut din cauza ploilor și a ninsorilor, geamurile sunt şi ele vechi, iar acoperișul nu este nici el într-o stare prea bună, potrivit fanatik.ro.

Doar gardul pare nou, pe poartă existând şi un interfon cu funcție video, care, de fapt, nu funcționează.

Cum o prezintă vecinii pe Adriana Iliescu

Tanti Maria Luca locuieşte în vecinătatea casei boiereşti şi a cunoscut destul de bine familia Adrianei.

O cunosc, cum să nu? I-am cunoscut și pe părinții ei. Erau mari învățați și oameni foarte respectați aici, în Craiova. Nu am fost prieteni, dar de bună ziua, la poartă, ne-am găsit tot timpul. Adriana era frumoasă, era o fată isteață și foarte înfiptă, o olteancă veritabilă.

Citeste si Adriana Iliescu nu va primi voucherele sociale de 250 de lei nici în 2023. Ce pensie are cea mai bătrână mamă din România

A plecat demult, n-am mai văzut-o decât la televizor. A avut ea soarta asta, să nu aibă noroc de copii la tinerețe, dar Dumnezeu i-a dat atunci când a considerat El”, dezvăluie tanti Maria pentru sursa citată.

O altă vecină, tanti Elena, dezvăluie că actualii proprietari ai conacului trec rar pe-acolo. Aşa se şi explică, de altfel, starea de parţială degradare a locuinţei.

Au cumpărat unii aici, nu sunt rude de sânge cu Adriana și nici cu Aurel și Maria (n.r. – părinții Adrianei Iliescu). Nu prea stau, mamă, pe aici. Mașinile astea două de la poartă (n.r. indică spre cele două autoturisme parcate în fața porții conacului boieresc) sunt ale lor, vin rar aici.

O știu pe Adriana, dar nu mai știu nimic de ea de când era pe aici. Nu am știut nici că a făcut copil. Să-i dea Dumnezeu sănătate! Un copil e o binecuvântare chiar și la o vârstă mai înaintată…”, a povestit tanti Elena pentru Fanatik.

Citeste si Legătura neştiută dintre Adriana Iliescu şi Maurice Munteanu: „Te făcea să te îndrăgostești”