Concedieri colective: firmele de construcţii dau angajaţi afară

O firmă de construcţii din judeţul Olt a anunţat că va efectua concedieri colective în luna ianuarie, a informat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Elena Iordache, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 07:38
Concedieri colective: firmele de construcţii dau angajaţi afară

Este vorba de o firmă de construcţii care va renunţa la 19 dintre angajaţi. ‘Sunt singurele concedieri colective anunţate a fi efectuate în luna ianuarie’, a spus reprezentanta AJOFM Olt.

Elena Iordache a menţionat că în sezonul rece firmele de construcţii îşi reduc activitatea şi de aceea apar situaţiile de concedieri colective.

În timp ce unii agenţi economici efectuează reduceri de personal, alţii fac angajări, joi fiind vacante 87 locuri de muncă, majoritatea pentru studii medii şi pentru persoane calificate în meserii precum sudori, lăcătuş-mecanic, şofer de camioane etc.

Concedierile colective au afectat în anul 2013, în judeţul Olt, 513 angajaţi. Şi-au pierdut locurile de muncă în urma unor disponibilizări colective persoane care lucrau la fabrici de confecţii textile, în construcţii, la firme de pază şi protecţie, precum şi în industrie. Ultimele concedieri colective au fost operate în judeţul Olt în luna noiembrie, când o firmă de protecţie şi pază a renunţat la peste 80 de angajaţi. 

VEZI SI:

Piteşti: 2.000 de salariaţi ai unei fabrici de cablaje auto intră în grevă generală